Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ogenj se popeli stepenicu više s novim albumom ”Si kak jen”!

Ogenj se popeli stepenicu više s novim albumom ”Si kak jen”! Svi kao jedan! Poručuju to energični folk rock Koprivničanci Ogenj čiji je iščekivani, drugi studijski album ”Si kak jen” u prodaji od danas, 8. svibnja 2020., ponovno u nakladi diskografske kuće Dancing Bear. (Foto: A. Radiković)

Kroz zreliji i studiozniji pristup, Ogenj su uspjeli utjeloviti svoju divlju stranu, ali i sve ono što tako dobro rade na pozornici te zapakirati u jedan osvježavajući uradak kojim su dokazali da su se popeli stepenicu iznad, i produkcijski i svojim pristupom glazbi.

Naime, Ogenj su prilikom rada na novom albumu ”Si kak jen” surađivali i s gudačkim kvartetom ’Libra’ koji je dodao posebnu čar baladama (”De te boli”, ”Megle”, ”Naj zameriti”, ”Moreš ti to”) te novom albumu dao jednu ’filmsku’ dimenziju i dubinu. Samo iz toga je već jasno da Ogenj sada promišlja i stvara na jedan još intenzivniji i drugačiji način, proširujući svoje glazbene horizonte.

”Naš Luka raspisao je aranžmane i ekipu namamio u studio, gdje su se oni, po prvi put čuvši naše master snimke, stopili s nama i odveli nas u jednu novu dimenziju. Dimenziju gdje s Mozartom doručkujemo, a s Dvořákom odlazimo na počinak. I tako u krug.” poručio je frontman Ognja, Tomislav Mihac Kovačic.

Uz intenzitet i slojevitost novih pjesama, na svježe objavljenom albumu ”Si kak jen”, Ogenj nam prezentiraju i jednu novu dimenziju sastava kroz nove članove benda, Bornu Ilića (bas, back vokali) i Luku Iverca (viola, harmonika). S druge strane, Ogenj su i ovoga puta ostali vjerni Anti Prginu-Surki, producentu s kojim su osvojili dvije prestižne nagrade Porin i s kojim nastavljaju odličnu suradnju, ustupivši mu i mjesto gosta na 12. pjesmi, ”Duša”. Surka ujedno poručuje i da su energiju koja vlada unutar ove postave pokušali uloviti u njenom najsirovijem obliku od samog početka snimanja albuma.

Nedavno objavljeni prvi najavni singl ”Kaj nebi bilo”, koji je oduševio slušatelje i kritiku, Ogenj su izveli vokalno i plesno s Folklornim ansamblom ’Koprivnica’, kojima se posebno zahvaljuju na hrabrosti i volji/želji da probaju nešto u potpunosti drugačije, a opet toliko isto dosadašnjem radu.

Autor teksta je Tomislav Mihac Kovačic koji je također i autor glazbe, osim na 14. pjesmi ”Deca bez mati” čiju je glazbu pisao Borna Ilić, dok su za aranžmane zaslužni Borna Ilić, Luka Iverac (koji stoji i iza aranžmana za gudače), Filip Kušnjer, Denis Kuzel i Tomislav Mihac Kovačic.

Prvijenac “Domaj” priskrbio im je dvije prestižne nagrade Porin – za novog izvođača godine i najbolji album etno glazbe, a novi album “Si kak jen” predstavlja plod kontinuiranog rada i nebrojenih kilometara provedenih na turnejama na kojima su izgradili pjesme koje su ovom prilikom objedinili u jedinstvenu cjelinu.

Album ”Si kak jen” u CD formatu možete nabaviti u Dancing Bear prodavaonicama u Zagrebu, Splitu i Osijeku te putem Dancing Bear web shopa - www.dancingbear.hr, po cijeni od 89 kn. Slušajte ga i na svim digitalnim platformama - https://lnk.to/OgenjSiKakJen

Popis pjesama:
1. Kaj nebi bilo
2. Zanavek buš moja
3. Zela si me
4. Dok sam s tebom
5. Šteroga hraniš jakši postaja
6. Si kak jen
7. Stadionska
8. Od gori se bolje vidi
9. De te boli
10. Megle
11. Naj zameriti
12. Duša
13. Moreš ti to
14. Deca bez mati

Objavljeno 12.05.2020.

Vremeplov

U principu... bend profukcionira na onoj najbitnijoj stvari, a to su svirke.
Stanislav Grdaković (Morso)