Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Oproštajna turneja Judas Priesta!

Oproštajna turneja Judas Priesta!Judas Priest je od 1974. godine jedan od najuspješnijih heavy metal bendova što su dokazali objavljivanjem nekoliko albuma „svih vremena” kao što su ‘British Steel’ iz 1980., ‘Screaming for Vengeance’ iz 1982. i ‘Painkiller’ iz 1990. godine.

Ostavili su himne rockerima i onima koji vole tvrđi zvuk – ‘Breaking the Law’, ‘Living After Midnight’ i ‘You’ve Got Another Thing Comin’, ‘Painkiller’. Ali utjecaj Judas Priest ne ogleda se samo u njihovoj muzici, zahvaljujući njima, kožne „bajker” jakne postale su modni sinonim za heavy metal žanr.

Judas Priest nastali su 1969. godine u Birminghamu a u prvoj postavci su bili pjevač Alan Atkins gitaristi Glenn Tipton i K.K. Douning i basist Ian Hill. Ime benda je nastalo prema pjesmi Bob Dylana ‘The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest’.

Kasnije na Atkinsovo mjesto dolazi Rob Halford, bivši kazališnii inženjer rasvjete. On zajedno s K. K. Dauningom i Glenn Tiptonom za gitarama, Ian Hillom za basom i John Hinchom na bubnjevima izdaje prvu ploču (1974.) pod nazivom ‘Rocka Rolla’.

Iako ta ploča i nije imala najbolju prodaju ne bi trebalo zaboraviti savršene kompozicije poput ‘Rocka Rolla’ i ‘Cheater’. Nakon dvije godine izlazi nešto zreliji album ‘Sad Wings Of Destiny’, gdje se malo više ističe hard rock stil i gdje ne nedostaju hitovi kao ‘The Ripper’ ili ‘Victim of Changes’.

Danas su Judas Priest prodali preko 40 miliijuna albuma, osvojili Grammy nagradu, nalaze se u top 100 muzičara svih vremena prema listi VH1 iz 2010 godine i drugi su najbolji metal bend na svijetu prema listi MTV-a (iza Black Sabbatha).

U prosincu 2010. godine, Judas Priest je objavio početak oproštajne turneje pod nazivom ‘Epitaph World Tour’ u okviru koje će, zajedno s Whitesnake nastupiti u Beogradskoj Areni 01.07.

Ulaznice se mogu nabaviti po cijenama od 28e, 32e, 35e, 39e na sljedećim prodajnim mjestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, „Ušće” Šoping centar, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Eventim, Gigstix Novi Sad i preko sajtova www.arenabeograd.com, www.tickets.rs i www.eventim.rs

Objavljeno 22.06.2011.

Vremeplov

Mi sviramo puno alternativniju muziku gledajući i na scenu vani, a kamoli ovdje gdje su mediji spremni zadnji mainstream proglasiti alternativom...
Hrvoje Karabajić (Hesus Attor), intervju za RiRock.com