Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Osječki freestyler Kandžija zatvara Gričevanje

Osječki freestyler Kandžija zatvara GričevanjeOsječki freestyler Kandžija u pratnji Golih žena te tuzlanska MC Sassja zatvorit će u nedjelju 4. listopada Gričevanje 2015.

Koncert Kandžije i Golih žena te Sassje bit će, kao i svi koncerti koji se održavaju na Gričevanju, besplatni.

Kandžija poznat kao veliki domoljub, rimokatolik, borac za pravdu, humanist i dobrotvor jedan je od najvećih hip hopera na ovim prostorima. Kandžiju ćete prepoznati kao autora megahitova ’Jelena’, ’Donji Miholjac’, ’Državnik novog kova’, ’Bicikl’ i posljednji u nizu, ali nikako zadnji, ’Crkva’.

Kandžija odnedavno djeluje sa šesteročlanim bendom Gole žene s kojim je u svibnju ove godine objavio live album ’Folder s Golim ženama’ i s kojim upravo sada za Universal Music Hrvatska priprema četvrti studijski album koji će biti objavljen ove jeseni.

Album je najavio spomenuti singl ’Crkva’, a Kandžija o njemu kaže: ’’Iako je ovo moj četvrti album, još uvijek grizemo kao na početku, čak i više. Ovo je prvi s bendom, i neko novo poglavlje, neki novi svijet i izazov, što me pokreće. Još uvijek nismo pokazali što sve radimo, svi otprilike znaju, ali ne znaju točno. Mi bi htjeli da saznaju i da njihove uši i ovaj svijet budu bolje mjesto.’

Kada Kandžija i Gole žene tako lijepo žele ušima svoje publike i cijelome svijetu onda je i Gričevanje sretno što će uši posjetitelja biti ispunjene njegovim novim i starim pjesmama i što će ga upravo njegovo društvo zatvoriti u nedjelju 4. listopada.

No, prije nego što Kandžija i Gole žene budu spremni da zatresu Tuškanac, pozornicom će vladati Sassja, najpoznatija žena MC u regiji.

Sassja dolazi iz Tuzle – grada soli (BiH), zovu je i ženom FMJAM-a. Ona je tekstopisac i jedna od rijetkih ženskih MC-ja u regiji. Gotovo odmah nakon što je 2010. godine videom kućne produkcije ’Ostavi da gori’ provirila kroz prozor YouTube-a, Sassja se na brojne pozive otisnula na koncerte diljem cijele ex-YU.

Brojni koncerti i kvalitetni radovi priskrbili su joj ugovor s Menartom pod čijom je etiketom početkom 2015. godine izbacila debi album ’Taktično praktično’. Friško objavljeno izdanje odmah je eksplodiralo na sceni pa na njoj ostavilo neizbrisiv trag. S albuma su do sada izvučena tri top singla ’Etikete’ (feat. Remi iz Elementala), ’Clash’ i posljednji u nizu ’Za raju’.

Uz spomenutu Remi, Sassja je u suradnji oko sebe zavrtjela glasovitu ekipu u sastavu Koolade, Kantriman, Frenkie, Billian, Jah Billah, Fokus i Max Rubadub, a krajem mjeseca srpnja čast da ju ugoste na svom koncertu imali su i legendarni Asian Dub Foundation.

Pa, kad su ti legendarni Britanci imali čast da ugoste Sassju kako onda i Gričevanju ne bi bila čast da upravo ona uz Kandžiju i Gole žene zatvori njegovo peto, i po prvi put jesenje, izdanje.

Gričevanje će ove godine trajati ukupno 11 dana, od 24. rujna do 04. listopada, a uz ovo dvoje mladih i talentiranih izvođača koji drmaju cijelom regijom, nastupit će još i TBF (24. rujna), Killed A Fox (25. rujna), Miki Solus (3.10.), a najava novih imena će u narednim danima biti još.

Svi koncerti i popratni sadržaji koji će se održavati u sklopu Gričevanja su besplatni.

Gričevanje je uz Device_art, Space Festival i Galeriju Klovićevi dvori dio novog projekta Na Gornjem gradu. Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama oživjeti zagrebački Gornji grad.

Na Gornjem gradu projekt je koji u partnerstvu provode tvrtka Kupole – bolje od šatora, udruga Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse i Gričevanje te Galerija Klovićevi dvori.


Objavljeno 15.09.2015.

Vremeplov

Ja sam instant zvijezda, samo dodajte malo vode i promiješajte.
David Bowie