Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Osvojite ulaznice za Morriseya u Jabuci!

Osvojite ulaznice za Morriseya u Jabuci!U petak 18.09. će se u zagrebačkoj Jabuci u sklopu programa Dark Side održati večer posvečena najvećem pjesniku britanske rock scene, jedaom od najutjecajnijih glazbenika na svijetu,zagonetnoj i kontroverznoj figuri indie rocka, Steven Patrick Morrisseyu, nekadašnjem frontmenu legendarnih The Smiths, jednog od najznačajnijih britanskih rock bendova koji su poslužili kao svojevrsni most između punka i brit popa, a kasnije postali
miljenici alter i dark publike. A sve povodom toga jer će Morrissey, u subotu 10.10.zasjat na velikom koncertu u ljubljanskoj Hali Tivoli.

Morrissey je privukao pažnju još kao frontmen legendarnih The Smiths, sa svojim intelektualnim i vrlo poetičnim tekstovima koji su se uvijek doticali romantike i društvenog otuđenja te jedinstvenim teatralnim nastupom, pa je tako i vrlo brzo pronašao svoju vjernu publiku.

The Smiths su izvršili veliki kulturni utjecaj na brojne glazbenike i unatoč relativno kratkom diskografskom vijeku, objavili su samo četiri albuma, očuvali su svoj utjecaj do danas
te se mnogi veliki bendovi pozivaju na utjecaj ovih ikona. 1987. godine Smithsi se razilaze, no to ne zaustavlja Morrisseya koji i nakon raspada benda ostvaruje iznimno plodnu i uspješnu solo karijeru.

Prošle je godine objavio svoj deseti uzastopni album ’’World Peace Is None Of Your Business’’.

Morrisseyevi su koncerti uvijek energični i nabijeni emocijama jer osim pjesama iz solo karijere Morrissey izvodi i uspješnice The Smithsa. Poznati vegan i gorljivi borac za prava životinja također je i oštri kritičar i protivnik britanske monarhije.

Njegova autobiografija objavljena 2013. godine odmah je po izlasku postala najprodavanija knjiga na Otoku. U prodaji je oborila sve rekorde u Velikoj Britaniji i nadmašila čak i biografiju Keitha Richardsa.

U Jabuci će nakon presjeka glazbenog opusa Morrisseya i naravno The Smithsa, koji će trajati od 23 do 01 sat slijedi nastavak Dark Side partya gdje će Tomi Phantasma vrtit sve mračne „jabučarske“ hitove iz osamdesetih, pa sve do današnje glazbe na koju je utjecao dark 80’s, kao što su Diva Destruction, Roseta Stone, Heroes Del Silencio, Nine Inch Nails, Marylin Manson, Placebo ...

Organizator Morrisseyevog koncerta u Ljubljani, Mars koncerti će na nagradnoj igri podijeliti dvije ulaznice za Morrisseyev koncert 10.10. u ljubljanskoj Hali Tivoli. Nagradna igra će se održati nakon Morrissey/The Smiths bloka oko 01 sat iza ponoći.

U nagradnoj igri mogu sudajelovat svi koji će prikupiti kupone za nagradnu igru prilikom kupnje pića na šanku.

Vrata Jabuke se otvaraju u 23 sata, do ponoći je ulaz slobodan i happy hour na šanku, a nakon ponoći se ulaz plača 20 kn.

Objavljeno 11.09.2015.

Vremeplov

Još živimo u dosta divljoj varijanti kapitalizma, a potražnja za kulturom, bila ona popularna ili visoka, nije tolika niti će ikada biti kao za pivom i nogometom... Kulturnjaci vole da ih se tretira kao zaštićenu vrstu i ne žele shvatiti da je na kraju dana njihov izričaj, bez obzira na granu kulture, samo još jedan proizvod na tržištu, i potrebno je vraški se potruditi da bi svoju zamisao ili djelo podijelili sa svijetom.
Ivan Šarar, riječki menadžer i glazbenik (Let3)