Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Otkazan Burning sea festival!

Otkazan Burning sea festival!Najveći metal festival u Hrvatskoj Burning sea festival, koji se trebao održati od 05. do.08. 06.2013.u Zadru i koji je trebao okupiti stotinjak stranih i domačih metal grupa, među kojima i velika svjetska metal imena je otkazan zbog promjene porezne stope na ulaznice.

Naime, Vlada Republike Hrvatske je odlučila da od ove godine i udruge moraju plaćati PDV od 25% na prodaju ulaznica. Do sada su sve kalkulacije organizatora (uključujući i Metalfest 2012) bile utemeljene na PDV-u 0%, kao što je to bilo naznačeno i na ulaznicama.

Prije nekoliko dana je organizator primio obavijest iz Poreznog ureda o tim promjenama. Organizator izjavljuje da su na žalost, zbog okolnosti na koje ne mogu utjecati, prisiljeni otkazati ovogodišnji Burning sea festival, iako je prodaja ulaznica bila bolja nego na prošlogodišnjem Metalfestu, a čiji je Burning sea trebao biti ovogodišnji nastavak.

Unatoč svim nastojanjima organizator nije u stanju pokriti novoutvrđenu stopu PDV-a te ne vidi nijedan način na koji bi, u skladu s novim zakonom, ovogodišnji Burning sea festival uspjeli ostvariti profitabilnim – čak niti u slučaju da potpuno rasprodaju festival.

U ovako kratkom vremenu organizator nije u mogućnosti pronaći dovoljno velikog investitora/sponzora a, bez velikih sponzora ili investitora je nemoguće održati festival bez ogromnih gubitaka i dugoročnih posljedica.

Ovim otkazivanjem se organizator pridružuje protestu kojeg je pokrenuo HGU u cilju smanjenja stope PDV-a, predlažući snižavanje stope PDV-a na ulaznice za koncerte na nivo porezne stope kino ulaznica.

Nadamo se da Hrvatska ipak neće ostati europska država s najvećim PDV-om na koncertne ulaznice I da će se iduće godine moći održati Burning sea festival.

Usporedbe radi Njemačka ima 7%, Slovenija 8,5%, a Austrija 9% PDV na koncertne ulaznice, a pored toga su to zemlje sa puno boljom ekonomskom situacijom u odnosu na Hrvatsku, gdje je pod ovakvim uvjetima gotovo nemoguće organizirat koncerte bez gubitaka.
Svima koji su kupili ulaznice za Burning Sea festival će novac biti vraćen na prodajnim mjestima gdje su ulaznice bile kupljene.

Molimo kupce da kontaktiraju prodajna mjesta, a ako je ulaznica kuplejna u sklopu „fan paketa“ organitzator javlja da možete zadržati majicu festivala.

Također ulaznica za Burning sea vrijedi kao ulaznica za Metaldays festival koji će se održati od 21. do 27. srpnja u slovenskom Tolminu.

Organizator javlja da su svjesni da će ovim otkazivanjem vjerna metal publika biti razočarana, stoga su odlučili ponuditi opciju da ipak uživate u svojem metal odmoru.

Naime, sve Burning sea ulaznice možete zamijeniti za ulaznice Metaldays festivala bez nadoplate. Sve što morate napraviti je donijeti važeću ulaznicu za Burning sea festival u Metaldays „box office“ na Metaldays festivalu.

Neki bandovi koji su trebali nastupiti na Burning sea festival će biti prebačeni na Metaldays festival u Tolminu, a ostalima će se pokušati organizirati back-up koncerti.

Više informacija na službenoj stranici festivala i facebooku.

Za komentare posjetite službeni forum Burning Sea festivala.

Objavljeno 24.03.2013.

Vremeplov

Mašta je ključ za razumijevanje moje lirike. Ostalo je obojano s malo znanstvene fantastike.
Jimi Hendrix