Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Overflow - Najbolji su uživo na tulumima

Overflow - Najbolji su uživo na tulumimaKoprivničko-varaždinska punk rock skupina Overflow najpoznatija po odličnoj hit-pjesmi ”Dorothy” javlja se nakon četiri godine šutnje. Najavljuju novi, peti album, koji donosi nove, ali i stare, teško dostupne pjesme. Sve su iznenadili kada su naglo prekinuli s glazbenim radom 2001. godine. Krajem ljeta 2005. u javnosti su se mogle čuti glasine da se Overflow ponovno okupio. Oni sami nisu se oglasili, već su se - u sastavu Nikica Jovanović gitara, Dalibor Martinčević bubnjevi, vokal Goran Živković i nova mlada snaga Zoran Piberčnik na basu - u miru i tišini posvetili glazbi i ozbiljnom radu na novim pjesmama. Na rezultate se nije trebalo dugo čekati.

Izašao je novi, peti po redu studijski album grupe Overflow. Izdavač ”Live at... Parties” je Anubis Records, a snimljen je u Socijala studiju. Na albumu se uz singl ”Wasted”, koji se može downloadirati na stranici grupe, nalazi još 20 pjesama u trajanju oko sat vremena u produkciji tajnovitog Pedericca Rashiida.

Overflow osim pjevanja na njima uobičajenom engleskom jeziku, koriste hrvatski, španjolski i njemački jezik, kao i brze i lagane punk pop rock melodije za glazbenu podlogu. Na albumu se uz desetak novijih pjesama nalazi i desetak pjesama iz rane faze banda koje je nemoguće čuti, nabaviti ili su ih progutale posljedice produkcije s nerazumijevanjem (album ”Dorothy”).

Iako muzički zreliji i iskusniji, stilski i ideološki Overflow su ostali vjerni sebi, što znači da su i dalje jedni od rijetkih koji se drže recepta: da se nadahnuće za rad može pronaći isključivo u sebi samom, a kvaliteta tada proizlazi kao kombinacija rada,ljubavi, talenta, samozatajnosti i odricanja.

Overflow iza sebe imaju četiri albuma, tri sedaminčna singla, nekoliko samostalno produciranih i režiranih glazbenih spotova, nekoliko kompilacija s bendovima poput NoMeansNo, NOFX i Bambix, te nekoliko stotina koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, Austriji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Danskoj, Makedoniji, Švicarskoj i drugdje.

Konceptualno album se može opisati kao ”potraga za Marinom” (who is Marin?)u kojoj, zahvaljujući svomumijeću i snazi, te uz malu pomoć Euterpe, Talije i Kaliope, dolazi do duhovne i intelektualne spoznaje, te energetske i glazbene eksplozije četiri junaka iz doline. Više o samoj potrazi za undercover Marinom saznajte na živopisnom coveru albuma i službenoj stranici grupe http://www.overflow-tv.com.

Koncertne promocije njihovog novog albuma trebale bi početi u travnju i svakako će biti najzanimljivije onima koji cijene žive nastupe jer su oni oduvijek bili najjača strana banda. Ostalima željnih dobrog provoda, plesa i pozitivne energije dolazak obavezan.

Kako zvuči Overflowprovjerite na albumu ”Live at...Parties”, uživo ili na:
www.overflow-tv.com/radio.aspx
www.purevolume.com/overflowpunkrock
www.myspace.com/overflowpunkrock.

Overflow - Biografija

Sve je započelo 1990. kad su četiri tinejdžera (Dado, Kono, Mali i Žika) iz malog hrvatskog grada Koprivnice oformili Overflow i uskoro poplavili domaću i stranu punk rock grunge scenu sa svojim debijem 1991. »Through Department Store« i singlicom »Naked/Beautiful Fire« . Na svojoj prvoj turneji u Francuskoj, Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj, dečki su hvaljeni i od strane kritike, a još više od strane publike širom svijeta.

Drugi album «Dorothy» izlazi 1993. i obilježava veliki napredak banda koji iz školskih klupa kreće na prvu pravu europsku turneju i uveseljava mlade Talijane, Francuze, Nijemce, Nizozemce, Dance, Austrijance, Slovence, Hrvate i mnoge druge. Snimljen je legendarni spot Dorothy u režiji Ivana Rocce koji se vrlo brzo penje na vrh hrvatskih top lista i zadržava se prilično dugo. Spot je specifičan po tome što je bio prvi hrvatski spot snimljen filmskom kamerom, a i emitiran je u kultnoj emisiji «120 minuta» na američkom i engleskom MTV-u.

Između 1994. i 1997. dečki upisuju fakultete. Također, aktivni su na europskoj sceni: nastupaju sa grupama Urge Overkill, D.O.A, Poison Idea... Pojavljuju se na nekoliko europskih kompilacija, na dvostrukom izdanju sa francuskim bandom »Seven Hate« i na 7’’ EP »The Worm« u Italiji gdje i odlaze na turneju, te bivaju opljačkani od strane organiziranog kriminala.

Anubis Records, 1997., izdaje njihov treći album «Extremly Perverted Fantasies Of The Mad Milkman’s Disordered Mind«. Sjajne kritike i rasprodane turneje označile su ovo izdanje, sada već na sceni čvrsto pozicioniranog banda. Snimljena su dva glazbena spota sa po dvije pjesme «Don’t/Una Morbida Muchacha» i «The Mad Milkman/I Kill». Originalni gitarista Mali napušta bend, te ga nakon kratkog vremena i par gitarista, uspješno zamjenjuje Nikica Jovanović.

U Njemačkoj Overflow objavljuje singl 7’’ EP »Protected By The Badge«. Za pjesmu »Sun Is Wearing Suit Of Badges« sa singla rade glazbeni spot, koji je uskoro zabranjen za javno prikazivanje na hrvatskoj TV. Ovo je razdoblje, kao i prije, obilježeno svirkama po cijeloj Europi u sklopu promocije novog albuma i uspješnog singla.

Četvrti album »Unbreastfed 69« snimljen je, kao i prethodni u studiju u okolici Amsterdama sa producentom Mr.Zlajom. S njega su skinuta dva video spota «Ebony&Ivory» i «She wants to be a man», koji je postao poznat kao prvi video spot snimljen rendgenskom kamerom. Brojni koncerti samo su potvrdili sviračku zrelost banda obogaćenu još energičnijim nastupima, brojnim šalama i pozivima publike na skandiranje, ples... i najčešće ovacijama. Iako su 2001. odsvirali neke od svojih najboljih koncerata (turneja po Njemačkoj i Švicarskoj gdje su među ostalima svirali sa New Bomb Turks), Overflow se povukao iz javnosti.

Sredinom 2005. mogle su se čuti glasine da su se ponovno okupili. Oni sami nisu se oglasili, već su se - u sastavu Dado, Nikica i Žika uz novog basista Zokija - u miru i tišini posvetili glazbu i ozbiljnom radu na novim pjesmama. Na rezultate se nije trebalo dugo čekati: novi, peti po redu, materijal u trajanju od sat vremena snimljen je u Socijala studios u Novom Sadu i okolici s mladim i perspektivnim producentom Pedericcom Rashiidom. Anubis Rds. najavljuje izdanje «Live at...Parties» u travnju 2006, a isti mjesec dana kasnije biva i službeno objavljen. Overflow su ponovo s nama.

Robert Paulić, Artist info

Objavljeno 13.05.2006.

Vremeplov

Nitko nije potpuno sretan. To nije ljudski.
Billie Joe Armstrong (Green Day)