Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Paco De Lucia na BEMUS-u

Paco De Lucia na BEMUS-uU Beogradu 18.10.2012., prvi put na BEMUS-u (Beogradske Muzičke Svečanosti) nastupiti će poznati španjolski gitarist, koji se smatra najvećim flamenko umjetnikom svih vremena - Paco De Lucia, koji je 2010. godine održao koncert u Centru Sava, u Beogradu, ali u okviru Gitar art festivala.

Paco trenutno priprema novi album. Njegov koncert će biti prilika da beogradska publika a i svi poštovaoci njegove muzike još jednom uživaju u glazbi koju će ovaj virtuoz na gitari podariti posjetiocima njegovog koncerta.

Prvi je španjolski gitarist koji je dobio počasni doktorat čuvenog Bakeley koledža za muziku iz Bostona. Njegovo ime je sinonim za flamenko gitaru i istovremeno je jedan od najoriginalnijih umjetnika ovog žanra.

U karijeri koja traje desetljećima, pronio je slavu flamenko muzike širom svijeta. Iako je tokom čitave karijere ostao vjeran svojim muzičkim korjenima, uvijek se trudio da bude originalan i drugačiji: „Jednom rukom se držim za tradiciju, a drugom čeprkam, kopam na drugim mjestima, pokušavajući naći nešto novo što mogu uvesti u flamenko.”

Ova radoznalost je dovela Paca de Luciu i do priznate suradnje s nekim od najčuvenijih muzičara današnjice kao što su pijanist Chick Corea, gitaristi John McLaughlin, Lary Coriell i Al Di Meola i pjevač Bryan Adams, s kojim je surađivao na muzici za film ’’Don Juan de Marco’’.

Cijene ulaznica: 18e, 23e, 28e i 32e

Početak koncerta: 20.00

Objavljeno 11.10.2012.

Vremeplov

Mašta je važnija od znanja.
Albert Einstein