Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Par riječi o Vanessi Mae pred koncert u Areni Beograd

Par riječi o Vanessi Mae pred koncert u Areni BeogradVanessa Mae je djevojka koja je komercijalnu sterilnost u području klasične muzike prebacila u senzualnost…

Zanimljivo je da je Vanessa prvo svirala klavir te da je prvi sat imala još s 3 godine da bi poslije dvije godine sviranja istog prešla na violinu.

Odrastajući u Londonu prvi put je nastupila s filharmonijom (The London Philharmonic) 1989. godine. U periodu između 1990. i 1992. nastupala je s London Mozart Players.

Ostajući kod izdavačke kuće EMI, prešla je u solo vode i 1994. izdala svoj, danas čuveni ‘The Violin Player’ album. Album je izazvao širom svijeta velik interes i dugo se zadržao na relevantnim listama popularne muzike. Vanessa Mae (Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson) je tim svojim albumom ‘The Violin Player’ napravila prekretnicu u svojoj karijeri kada je iz područja klasične “prešla” u kategoriju popularne muzike. Kvaliteta njene interpretacije privlačila je i nadalje “klasičare” ali je donjelai novu, mlađu publiku inspiriranu techno zvukom.

Kao državljanka Engleske bila je 1996. nominirana za BRIT Award, prestižnu britansku nagradu u kategoriji Best British Female. 1998. Uslijedio je album ‘Storm followed’ a godinu dana kasnije pojavila se s ‘The Original Four Seasons & The Devil’s Trill Sonata’.

Glazbenim riječnikom govoreći, stil Vanese Mae je često nepredvidiv. Podigavši klasičnu muziku na jedan novi nivo ona vješto kombinira techno muziku s klasičnim umijećem, od Brahmsa, Paganinija, Kreislera i Ravela do sinkopiranih upbeat ritmova.

Ne može izbjeći utjecaj instrumenata koji ima: Guadagnini violina (datira iz 1761.) koju koristi isključivo kada snima klasičnu muziku i MIDI configuration tj. MIDI konfiguracije koje s njenom električnom bijelom violinom donose svijetu nove tonove koje izdvajaju Vanessu od običnih smrtnika (iz svijeta muzike). Bilo kako, njezin svestrani stil zahtjeva koketiranje kako s pravcima, inovacijama iz svijeta tehnologije (vezane za muziku) tako i izborom instrumenata.

Druga strana ličnosti Vanesse Mae je ta da ona može s lakoćom postatisuper model u svijetu mode o čemu je pričala u par intervjua posljednjih godina te priznala da je i sama zainteresirana. Prepoznatljive egzotične crte lica (nasljeđene od majke kineskinje i oca iz Tajlanda) omogućuju ovoj umjetnici pristup na teren koji mami sve lijepe djevojke iz različitih aspekata umjetnosti. Priznaje da voli čitati. Ipak, godine nastupanja i svijet koji je medijski okružuje donio je opreznost kada je novinarstvo u pitanju. Jako je sigurna u sebe i zato ne daje svakom intervjue. To se može potvrditi i činjenicom da se o njenom privatnom životu ne zna ništa u javnosti.

Senzualnost i virtuozno umijeće Vanesse Mae u organizaciji Avalon produkcije i Arene Beograd možete doživjeti u Beogradskoj areni 27.02. 2011.godine.

Objavljeno 11.02.2011.

Vremeplov

Svjestan sam da bi me opsesivnije bavljenje jazzom posve udaljilo od glazbe kojoj sam posvetio čitavu svoju karijeru. Strah me, također, da bi jazz u meni probudio neku vrstu srama prema većini onoga što sam minulih godina pjevao.
Oliver Dragojević