Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Par riječi o Vanessi Mae pred koncert u Areni Beograd

Par riječi o Vanessi Mae pred koncert u Areni BeogradVanessa Mae je djevojka koja je komercijalnu sterilnost u području klasične muzike prebacila u senzualnost…

Zanimljivo je da je Vanessa prvo svirala klavir te da je prvi sat imala još s 3 godine da bi poslije dvije godine sviranja istog prešla na violinu.

Odrastajući u Londonu prvi put je nastupila s filharmonijom (The London Philharmonic) 1989. godine. U periodu između 1990. i 1992. nastupala je s London Mozart Players.

Ostajući kod izdavačke kuće EMI, prešla je u solo vode i 1994. izdala svoj, danas čuveni ‘The Violin Player’ album. Album je izazvao širom svijeta velik interes i dugo se zadržao na relevantnim listama popularne muzike. Vanessa Mae (Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson) je tim svojim albumom ‘The Violin Player’ napravila prekretnicu u svojoj karijeri kada je iz područja klasične “prešla” u kategoriju popularne muzike. Kvaliteta njene interpretacije privlačila je i nadalje “klasičare” ali je donjelai novu, mlađu publiku inspiriranu techno zvukom.

Kao državljanka Engleske bila je 1996. nominirana za BRIT Award, prestižnu britansku nagradu u kategoriji Best British Female. 1998. Uslijedio je album ‘Storm followed’ a godinu dana kasnije pojavila se s ‘The Original Four Seasons & The Devil’s Trill Sonata’.

Glazbenim riječnikom govoreći, stil Vanese Mae je često nepredvidiv. Podigavši klasičnu muziku na jedan novi nivo ona vješto kombinira techno muziku s klasičnim umijećem, od Brahmsa, Paganinija, Kreislera i Ravela do sinkopiranih upbeat ritmova.

Ne može izbjeći utjecaj instrumenata koji ima: Guadagnini violina (datira iz 1761.) koju koristi isključivo kada snima klasičnu muziku i MIDI configuration tj. MIDI konfiguracije koje s njenom električnom bijelom violinom donose svijetu nove tonove koje izdvajaju Vanessu od običnih smrtnika (iz svijeta muzike). Bilo kako, njezin svestrani stil zahtjeva koketiranje kako s pravcima, inovacijama iz svijeta tehnologije (vezane za muziku) tako i izborom instrumenata.

Druga strana ličnosti Vanesse Mae je ta da ona može s lakoćom postatisuper model u svijetu mode o čemu je pričala u par intervjua posljednjih godina te priznala da je i sama zainteresirana. Prepoznatljive egzotične crte lica (nasljeđene od majke kineskinje i oca iz Tajlanda) omogućuju ovoj umjetnici pristup na teren koji mami sve lijepe djevojke iz različitih aspekata umjetnosti. Priznaje da voli čitati. Ipak, godine nastupanja i svijet koji je medijski okružuje donio je opreznost kada je novinarstvo u pitanju. Jako je sigurna u sebe i zato ne daje svakom intervjue. To se može potvrditi i činjenicom da se o njenom privatnom životu ne zna ništa u javnosti.

Senzualnost i virtuozno umijeće Vanesse Mae u organizaciji Avalon produkcije i Arene Beograd možete doživjeti u Beogradskoj areni 27.02. 2011.godine.

Objavljeno 11.02.2011.

Vremeplov

Dobar kompozitor ne imitira, on krade.
Igor Stravinsky