Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Park-in-Zagreb 2009. - Bogatstvo različitih programa

Park-in-Zagreb 2009. - Bogatstvo različitih programaPark-in-Zagreb 2009. (14.06.-27.06.2009.) trajao je 13 dana tijekom kojih je ostvareno 240 sati programa kroz 38 različitih manifestacija.

Održano je 17 radionica, 7 kazališnih predstava u kojima je sudjelovalo više od 50 glumaca, 5 književnih večeri, turnir u graničaru te nekoliko predavanja, tribina i performansa alternativnih umjetnika.

U sklopu festivala nastupilo je 15 domaćih i stranih bendova. PIZ 2009. tradicionalno je otvoren „Ribnjak Open Air“ cjelodnevnom woodstock manifestacijom kojoj je prisustvovalo oko 4500 ljudi.

Park-in-Zagreb 2009. sveukupno je pohodilo oko 17 000 posjetitelja, sudionika, izvođača, voditelja i volontera, a svi događaji u sklopu Park-in-Zagreb festivala bili su besplatni.

Glazbeni dio PIZa 2009., obilježili su odlični nastupi pretežno domaćih bendova. Tradiciju da na otvorenju uvijek nastupa jedan pravi „zagrebački“ bend, ove godine održali su legendarni Pips Chips i Videoclips.

Snage i boje hrvatskog juga ovaj put branili su Stillness i Zinedin Zidan. Elemental i Delyricum pružili su ljudima dozu odlične glazbe u kojoj je prevladavao hip hop, dok su porciju rocka publici servirali Hi Fju, Kolodvor i Hakuna Matata.

Nakon Open Air otvorenja, ostatak glazbenog programa odvijao se kroz 6 koncertnih večeri
u klubu Purgeraj gdje smo imali prilike čuti razne glazbene pravce u vidu bendova Goribor, One Piece Puzzle i Pink Studio te ciganskog puhačkog orkestra PicikatoBrass Band, etno – world music benda Afion te talijanske lounge glazbe –hammond tria Sama Paglie.

U četvrtak 24.06., drugu godinu zaredom, održao se turnir u graničaru koji također prelazi u jednu od tradicija festivala. Turnir organizira i vodi obrt Sretna Lubenica na čelu s Marinom Orsag a interes timova je iznenađujuće velik. Dobra zabava u parku i opuštanje uz timsku igru iz osnovnoškolskih dana sigurno će svake godine biti nezaobilazni dio Park in Zagreba.

Ljetni festival Park In Zagreb 2009 iznjedrio je u svom programu i sedam scenskih priča: ”Sličice iz hrabrosti”, ”Pravi se da nisi ništa vidio”, ”Životinjski proces”, ”Psihe”, ”Ja mrzim Shakespearea”, ”Jesam” i ”Jesen, zima, proljeće i ljeti puta sto godina” - u izvedbi dramskih skupina iz OŠ Vinka Žganca i Petra Zrinskog, Centra mladih Ribnjak, Teatra Gaudeamus KC-a Peščenica, Plesne udruge „Puls“ i SKD-a „Prosvjeta“.

U književnom dijelu Park in Zagreba, predstavilo nam se 5 autora sa svojim knjigama, a posebno bi izdvojili vrlo uspješno i zanimljivo predstavljanje reizdanja poznatog djela „Sjaj epohe“ Borivoja Radakovića, u izdanju VBZ-a.

Osim ovog predstavljanja, tu su bili još Dorta Jagić, jedna od naših najzapaženijih mladih pjesnikinja, Dario Šarec, Maja Mikić i Dinko Telećan, koji nam je predstavio svoj putopis „Lotos, prah i mak – Crtice s potkontinenta“.

Sveukupno je održano 17 besplatnih radionica koje je kroz otprilike 190 sati održanih termina vodilo oko 25 voditelja.

Uz već tradicionalne radionice kao npr. Stand up comedy, Govorništvo, Artistika, Likovna, Lutkarska ili Sportska, ove godine ponuđene su i Kineska kaligrafija, Djembe, Bridge, Filmska, Salsa Fit i Orijentalni ples te radionica Recikliranje tekstila.

Najposjećenije i posjetiteljima najzanimljivije ostale su radionice Hula Hoop, Didgeridoo i Capoeira.

Objavljeno 21.07.2009.

Vremeplov

Današnji čovjek, većina ljudi, više nije okrenuta kozmosu, prirodi, nego je uronjena u tehnologiju, a ona donosi ugodu i potiče nemir, nesigurnost. Živimo u gradovima gdje imamo sve, ali se gotovo više ni zvijezde ne vide, ni livada, ni priroda, i očigledno da je taj čovjek... ostao uskraćen.
Marijan Jurčević, riječki teolog, teološki antropolog i profesor