Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Partibrejkersi - Tri desetljeća stala su u jedan dan

Partibrejkersi - Tri desetljeća stala su u jedan danNovobeogradska Hala Sportova, do posljednjeg mjesta ispunjena kako beograđanima tako i ostalim fanovima iz Srbije i regije potvrdila je na koncertu Partibrejkersa da je Rock And Roll trijumfirao. (Foto: N. Đorđević)

Pa makar to bilo i povodom 30 godina postojanja rada grupe Paribrejkers lijepo je bilo vidjeti i čuti kako slavljenike tako i “pomagače” tj. publiku. U preko 2 sata svirke koja je krenula pjesmom “Ako si”, uslijedila je “Put za Jug”, “Hiljada Godina”…

I pored jakog osiguranja zasijala je i jedna baklja u publici. Polivanje pivom, poganje, znoj, pa čak i djevojke bez majica ispred bine, bili su dio scenskog nastupa publike. Komentar sa bine bio je: “Znojimo se, volimo se”.

Cane je svoj nastup obilježio frazama: ”Dobro veče braćo i sestre, dobrodošli na rođendan, hvala što vas ima u tolikom broju”. Za pjesmu “Prsten” zapitao se pred svima: “A gde li je sada ona kojoj je ova pesma posvećena. Verovatno u nekom ćumezu svog života. Nek je ona nama živa i zdrava!”. ”Mnogi od vas su napravljeni od ove muzike. Pozdravite mame i tate, i oni su OK samo su malo sj..ani”, izrečene je uoči pjesme “Lobotomija”.

Uz ”Daleko od očiju” i ”Noćas u gradu” hvatan je zalet za top seriju koja je donjela poganje u parteru.

Nastavljajući s ”Rođen loš”, došla je na red ”Hipnotisana gomila”, pa ”Kreni prema meni”, ”Ono što pokušavam” I ”Hoću da znam” . Jako prijatno iznenađenje za mnoge bila je „Molitva“ poslije koje je bend pozdravio publiku i kratko predahnuo.

Znalo se da ima još dosta toga što moraju odsvirati i da je na tom popisu mnogima pod brojem jedan ”Mesečeva kći” koja je otvorila prvi bis, gdje su se nizale ”Kako je teško bez tebe”, ”Dugo te nema” i još jedna za one kojima su rani Brejkersi srcu najmiliji – ”Ona živi na brdu”. ”Stoj Džoni” je imala potpuno prikladnu najavu – ”Ovo je rokenrol iliti na srpskom tresi-mesi”.

”Ja sam ulični hodač, više me nikada nećeš videti, ćao”, rekao je Cane, povukao se s bine i prepustio bendu da maestralno završi, ispostavilo se, samo prvi ”produžetak”. Vrativši se na pozornicu, bez ikakvih kočnica je poručio: ”Ovo je pobeda naprednih snaga nad snagama seljačkog kapitalizma, nek’ nam se napuše k...” a za kraj ostavljen je čuveni blues s albuma ”Partibrejkers III” (1989) pjesma ”Najbolje se putuje” sa Canetovom najavom: Je l’ to neko nezadovoljstvo u vama. Pa što onda hoćete još? Odsviraćemo vam samo jednu stvar – Najbolje se putuje kada putuješ sam.”

“Hvala vam ljudi, meni je bilo super, nadam se i vama” – oprostio se Anton (Nebojša Antonijević) od “gomile hipnotisane Rock And Roll-om”.

Čast da budu predgrupa dobio je alternativni dvojac Multietnička atrakcija iz Beograda, koji je polusatnom svikom mnogima pružio novi doživljaj zvuka bas i gitare, sasvim dobro zagrijavši dvoranu za velike Brejkerse.

Organizatorima Long Play agenciji sve pohvale…


Ivica Stanković

Objavljeno 05.03.2012.

Vremeplov

Volim čestitati samome sebi i zahvaliti samome sebi i potapšati samoga sebe po leđima.
Dee Dee Ramone