Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Partibrejkersi - Tri desetljeća stala su u jedan dan

Partibrejkersi - Tri desetljeća stala su u jedan danNovobeogradska Hala Sportova, do posljednjeg mjesta ispunjena kako beograđanima tako i ostalim fanovima iz Srbije i regije potvrdila je na koncertu Partibrejkersa da je Rock And Roll trijumfirao. (Foto: N. Đorđević)

Pa makar to bilo i povodom 30 godina postojanja rada grupe Paribrejkers lijepo je bilo vidjeti i čuti kako slavljenike tako i “pomagače” tj. publiku. U preko 2 sata svirke koja je krenula pjesmom “Ako si”, uslijedila je “Put za Jug”, “Hiljada Godina”…

I pored jakog osiguranja zasijala je i jedna baklja u publici. Polivanje pivom, poganje, znoj, pa čak i djevojke bez majica ispred bine, bili su dio scenskog nastupa publike. Komentar sa bine bio je: “Znojimo se, volimo se”.

Cane je svoj nastup obilježio frazama: ”Dobro veče braćo i sestre, dobrodošli na rođendan, hvala što vas ima u tolikom broju”. Za pjesmu “Prsten” zapitao se pred svima: “A gde li je sada ona kojoj je ova pesma posvećena. Verovatno u nekom ćumezu svog života. Nek je ona nama živa i zdrava!”. ”Mnogi od vas su napravljeni od ove muzike. Pozdravite mame i tate, i oni su OK samo su malo sj..ani”, izrečene je uoči pjesme “Lobotomija”.

Uz ”Daleko od očiju” i ”Noćas u gradu” hvatan je zalet za top seriju koja je donjela poganje u parteru.

Nastavljajući s ”Rođen loš”, došla je na red ”Hipnotisana gomila”, pa ”Kreni prema meni”, ”Ono što pokušavam” I ”Hoću da znam” . Jako prijatno iznenađenje za mnoge bila je „Molitva“ poslije koje je bend pozdravio publiku i kratko predahnuo.

Znalo se da ima još dosta toga što moraju odsvirati i da je na tom popisu mnogima pod brojem jedan ”Mesečeva kći” koja je otvorila prvi bis, gdje su se nizale ”Kako je teško bez tebe”, ”Dugo te nema” i još jedna za one kojima su rani Brejkersi srcu najmiliji – ”Ona živi na brdu”. ”Stoj Džoni” je imala potpuno prikladnu najavu – ”Ovo je rokenrol iliti na srpskom tresi-mesi”.

”Ja sam ulični hodač, više me nikada nećeš videti, ćao”, rekao je Cane, povukao se s bine i prepustio bendu da maestralno završi, ispostavilo se, samo prvi ”produžetak”. Vrativši se na pozornicu, bez ikakvih kočnica je poručio: ”Ovo je pobeda naprednih snaga nad snagama seljačkog kapitalizma, nek’ nam se napuše k...” a za kraj ostavljen je čuveni blues s albuma ”Partibrejkers III” (1989) pjesma ”Najbolje se putuje” sa Canetovom najavom: Je l’ to neko nezadovoljstvo u vama. Pa što onda hoćete još? Odsviraćemo vam samo jednu stvar – Najbolje se putuje kada putuješ sam.”

“Hvala vam ljudi, meni je bilo super, nadam se i vama” – oprostio se Anton (Nebojša Antonijević) od “gomile hipnotisane Rock And Roll-om”.

Čast da budu predgrupa dobio je alternativni dvojac Multietnička atrakcija iz Beograda, koji je polusatnom svikom mnogima pružio novi doživljaj zvuka bas i gitare, sasvim dobro zagrijavši dvoranu za velike Brejkerse.

Organizatorima Long Play agenciji sve pohvale…


Ivica Stanković

Objavljeno 05.03.2012.

Vremeplov

Odbijati odrasti je kao odbijati prihvatiti vlastite granice. Zato mislim da mi nikada nećemo odrasti…
Robert Smith (The Cure)