Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Paul Young prvi put u Srbiji – Koncert lijep i jednostavan!

Paul Young prvi put u Srbiji – Koncert lijep i jednostavan!Jedna od najvećih britanskih zvijezda osamdesetih godina prošlog stoljeća, Paul Young, predstavio se beogradskoj publici 17. 02. 2010. u Sava Centru. Oko 80-ak minuta muzike dovoljno je bilo za nastup kako bi Paul proveo publiku kroz svoju, skoro tri desetljeća dugu karijeru.

Simpatični Britanac je tijekom koncertnog predstavljanja u velikoj dvorani Centra ”Sava” proveo publiku, uglavnom pripadnike starije generacije, kroz različite albume, stare i nove aranžmane popularnih kompozicija među kojima su se našle i pjesme The Temptationsa, Marvina Gayea, Princea…

Iako nevjerojatno mladolik, pružajući takvu energiju publici, sa zavodljivim plesanjem (koje je više podsjetilo na Shakin Stevensa), trčanjem i skakanjem na sceni, Young, ipak, nije uspio u većoj mjeri animirati publiku, osim pojedinaca tj. djevojaka ili sada već gospođa, koje su uzvicima pozdravljale britanskog pjevača.

Paul je nastupio uz pratnju peteročlanog benda i tri vokala (iz Njemačke) te je čitavo vrijeme pokušavao ostvariti kontakt s publikom, mješajući engleski jezik s lošim srpskim (“Nadam se da vam svima dobro”), ali čak ni njegovo proklizavanje binom iz trčećeg u ležeći položaj nije izazvalo primjetnu reakciju okupljenih. Tek tu i tamo poneki uzdah koji je više bio nostalgičarski.

Romantična melodija ”Everytime You Go Away” nekoliko dama je natjerala da zaplešu, a Young je odabrao jednu od njih i zaplesao poklonivši tako sebe svima (zahtjevao je da se upale svijetla kako bi vidio ono malo prisutnih…)

Tek su bis i numera ”Kiss” podigli sve u dvorani na noge, a Young je zajedno s bendom pozdravljen velikim aplauzom.

Bilo je primjetno da je glas Paul Younga već u trećoj numeri “Senza Una Donna” izdao i bez backing vokala koncert bi prerastao u katastrofu. Peta je numera “Come Back And Stay” donjela solo bubnjara i perkusioniste. “Every Time You Go” i “Kiss” su trajale oko 10 minuta. Koliko je onda efektnog koncerta ostalo…
Svejedno, publika se dobro zabavljala. Gitarske solaže dečka iz benda ostavile su trenutke za pamćenje, a Paul je ušetao u publiku i ono malo treme koju publika može imati razbio na način kakav mu dolikuje… ipak je on domaćin ovog spektakla.

Nasmijan i živahan, dao je do znanja kako profesionalno, iako ti glasne žice “puknu” možeš koncert odraditi da ga ne prepustiš katastrofi. A uz sve to i nije bilo bisa. Ako se pauza od 1 minute računa onda je i bilo jednog bisa. Buran aplauz je značio da se može još svirati a ono što je publika dobila je bilo zadivljujuće.
Ne treba ocjenjivati koncert. Profesionalnost, srdačnost, emocije… sve je to Paul Young ostavio Beogradu za sjećanje. Koncert lijep i jednostavan!

Youngovom nastupu prethodio je četrdestominutni muzički performans klavijatursta grupe ”Bajaga i Instruktori” Aleksandra Saše Loknera.

U instrumentalnim numerama Lokner se predstavio s novim temama (uz obradu tema iz pjesme Korni grupe – ”Put za Istok”). Njegova muzika, zasnovana na elektronskom zvuku i matricama, nije naišla na naročito dobar prijem, s obzirom na to da je strana generacijama koje su čekale Paul Younga. A i 40 minuta nastupa je bilo previše.

U svakom slučaju hvala Multimedia Concerts za Paul Younga.

Ivica Stanković

Objavljeno 28.02.2010.

Vremeplov

Radite što vas ispunjava i uživajte u tome.
Franjo Butković Rosho (Underground Sky), intervju za RiRock.com