Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pekinška patka - Kompletno reizdanje ideala

Pekinška patka - Kompletno reizdanje ideala25 godina nakon posljednjeg albuma ’Strah od monotonije’, izdavačka kuća Multimedia Records objavila je do sada najkompletnije izdanje jednog od prvih ex-YU punk bendova. Tim povodom je web magazin Popboks izradio potpuno novi sajt Pekinške patke na www.popboks.com/pekinskapatka.

Kompilacijski album Pekinška patka uključuje 26 remasteriranih pjesama sa tri singla i dva albuma (’Plitka poezija’ i ’Strah od monotonije’) koji su objavljeni za Jugoton od 1979. do 1981. godine. Osim digitalno remasteriranih i kvalitetnih snimaka, disk donosi i priču o značaju prve srpske punk grupe, koju je napisao novosadski novinar Bogica Mijatović.

Naš značaj u jugoslovenskom punku i novom talasu analogan je značaju grupe Sex Pistols u Engleskoj. I po impaktu i po dužini trajanja. Prvi singl, parodija na državnu himnu ‘Bože spasi Kraljicu’, dospeo je na vrh top liste u Engleskoj a da nije bio emitovan na radiju. Znači, dobro se prodavao. Oni su, dakle, otvorili vrata ostalima. Istu ulogu kod nas odigrao je naš debi singl ‘Biti ružan, pametan i mlad’. Da je on propao, ubeđen sam da se stvari s novim talasom ne bi odvijale kako su se odvijale. Dobrom prodajom našeg singla otvorila su se vrata i Idolima, i Šarlu, i Orgazmu, pa ako hoćete i Kazalištu, kasnije i Filmu - kažu oni i nastavljaju:

Mi se sigurno nismo ničega plašili, jer smo znali da ne smemo da imamo političke tekstove, da ne smemo, barem direktno, da napadamo Savez komunista. Ali smo, na pr. na koncertima palili njihov list Borbu, što je zapravo značilo isto. Bilo nam je jasno da ne možemo da napadamo i rušimo jednopartijski sistem. Pre nas su već postojali Pankrti u Ljubljani i Paraf u Rijeci. Ali, ja sam rekao da ćemo mi biti prvi pravoslavni punk bend na svetu. Tako je i bilo, mada niko nije smeo to da napiše - izjavio je nedavno u jednom intervjuu Čonta iz Pekinške Patke.

Mate Bogut

Objavljeno 03.08.2006.

Vremeplov

Mislim da nas uspjeh u osnovi uopće nije promijenio kao ljude. Isti smo luđaci kakvi smo bili na početku. Ne vidimo se ništa većima od naših fanova.
Kirk Hammett (Metallica)