Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Peter Gabriel u Kombank Areni Beograd

Peter Gabriel u Kombank Areni BeogradPeter Gabriel nastupa 05.10.2013. u Kombank Areni . Povod za turneju je 25 godina od objavljivanja albuma ‘’SO’’.

Objavljen 1986.g. ”So” je postao jedan od albuma koji je obilježio glazbenu eru i osvojio niz međunarodnih priznanja . Samo u SAD - u, album je prodan u 5 milijuna primjeraka i donio je veliki hit ’Sledgehammer ’ koji je i dan danas najizvođeniji video u povijesti emitiranja MTV - programa.

Samo godinu dana prije toga, kada je Peter u veljači 1985. godine počeo raditi na ovom albumu, petom u njegovoj karijeri , nije ni slutio koliki će eksplozivan i trajan utjecaj ostaviti na pop glazbu.

Album ”So ” obiluje hitovima kao što su ’In Your Eyes ’ pjesma koja je obilježila film Cameron Crowea ’Say Anything ’, nezaboravan duet s Kate Bush ’Don’t Give Up’ kao i suradnjom s nizom uglednih glazbenika kao što su Lori Anderson, Stewart Copeland, Daniel Lanois, Jim Kerr, Bill Laswell i Nile Rodgers.

Opisujući stvaranje albuma na svojoj web stranici Gabriel je izjavio:

”Mislim da smo znali i tada da je album odličan. Nisam bio nepoznat umjetnik , iza mene su bili hitovi poput Shock The Monkey , Games Without Frontiers i Solsbury Hill
, ali nakon svakog hita namjerno bih se povukao u sjenu. ’ So ’ je označio kraj ideje da budem neki tip kultnog umjetnika s ruba glazbenih krugova , pogotovo u Americi. Više nije bilo opcije da zasijam pa da se odmah sakrijem u sjeni. ”

Jubilej od 25 godina od izdanja albuma ” So ” pruža mogućnost publici da istraži kako je album nastao , životne priče koje se kriju iza svake pjesme , uvidi kako su pjesme s godinama sazrevale i evoluirale a sve to u izvanrednom nastupu uživo.

” Vrijeme ostavlja neizbrisiv pečat na svemu . Kada se okrenete unatrag više ne možete proživjeti prošlost , ali možete kružiti oko nje , otvarati stare uspomene i povremeno uhvatiti miris nekog mjesta gdje ste živjeli . ” ( Peter Gabriel ).

Ulaznice za koncert u Kombank Areni , 05.10-2013. su u prodaji po cijenama od 29e do 55e i mogu se naći na svim prodajnim mjestima CS Eventima kao i na blagajnama : Kombank Arene , Bilet središta Beograda , Doma omladine, ” Ušće ” Shopping centra i putem sajtova:
www.kombankarena.com i www . eventim.rs

Objavljeno 20.09.2013.

Vremeplov

Knjige! Ne volim davati savjete, ali knjige su najveći dar koji jedna osoba može darovati drugoj.
Bono (U2)