Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Peti Indirekt posvećen umjetnicama

Peti Indirekt posvećen umjetnicamaU Istri se otvara ovogodišnja festivalska sezona. S Indirektom se družimo netom nakon Sea Star festivala, od 1.-4. lipnja u Kampu Veli Jože, kod Umaga. Ova godina je posebna po tome što će likovne umjetnice i književnice biti žene.

Prvi dan jubilarnog petog izdanja festivala počinje u 20h izložbom mlade Lane Flanjak(HR) u MMC Galeriji u Umagu. Izložba obuhvaća retrospektivu do sada izvedenihradova u javnom prostoru tijekom prijašnjih izdanja Indirekt festivala, kao i Laninu samostalnu izložbu fotografija koja predstavlja njeno autorsko viđenje tih istih radova,odnosno lokacija na kojima su nastali.

Lani će društvo praviti beogradski americana dark folk bend Sofie From Seattle i guitar techno duo NT Wave. Akademske slikarice Ivona Jurić (HR), Marija Šević (SR) i akademska grafičarka Tea Jurišić (HR), će svoju maštu pretvoriti u stvarnost i oslikati fasade Danteove ulice. Moći će te vidjeti i fotomontaže murala koji će se izvoditi s QR kodovima preko kojih će se u realnom vremenu pratiti nastajanje istih. A nova generacija pisaca, Asja Bakić (BIH, HR) i Mima Juračak (HR) će predstaviti svoje radove.

U Istri vas čeka super provod uz kvalitetan line up satkan od bendova iz čak 7 država. Pa krenimo redom s bendovima iz Hrvatske...

Avantgardni synthpop projekt Das Univerzitas će vas ugodno iznenaditi dojmljivim retro scenskim nastupom, a duo NT Wave & Fen će vas gitarom odvesti na techno party. Iz susjedne BIH stižu dva skrivena dragulja, mladi Sir Croissant, koji je tu da vas razoruža emotivnim stihovima, a elektro garage pop GroznyCorp. spektakularnim nastupom uživo.

Iz Srbije stiže psihodelični dream pop duo Ti, u društvu dark pop projekta beogradske amerikana scene, Sofie From Seattle. Grupu Ti čine Makedonci Ilija i Trajče. Od skromnih početaka i proba u dnevnoj sobi Ilijinog stana, dvojac je s albumima Vidimo Se i Život u Dvoje učvrstio poziciju regionalnih miljenika. Sanjive melodije, tople bass dionice i dvoglasje će vas hipnotizirati.

Slovenci šalju mračniji, ali plesni synthpop Torul (http://indirekt.us12.list-manage1.com/track/click?u=f4e6c16a6796bdeb798fddeb1&id=2ca412b799&e=f39abdc317) koji svojim hitovima osvaja čak i MTV ljestvice. Preko uha do srca ćete se do ušiju zaljubiti u mladog slovenskog Jakob Kobala. Italija je dugogodišnji gost na Indirekt festivalu. Ovogodišnji predstavnici su iz Bologne. Eksperimentalni His Clancyness nude širok raspon žanrova u svojoj diskografiji. A dio line up-a je i njihova bivša bassistica Emmanuela Drei, umjetničkog imena Giungla koju su mediji opisali kao plod ljubavi PJ Harvey i Grimes. Uvijena mračnom elegancijom Crystal Castlesa će predstaviti svoj noise pop projekt u punom sjaju. Poslušajte Sand, njenu pjesmu dana s KEXP radija.

Objavljeno 07.06.2017.

Vremeplov

CD-i... Potpuno korporativni proizvod. izgledaju prejeftino i bez duše, ne mirišu na ništa.
Evan Dando (Lemonheads)