Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pink Floyd oduševili obožavatelje

Pink Floyd oduševili obožavateljeLegendarni britanski sastav Pink Floyd najavio je raskošan kolekcionarski box set naslova „The Later Years 1987-2019“.

Kao što to sam naslov sugerira, fokus ovog posebnog izdanja jesu glazbena ostvarenja nastala nakon što je Roger Waters napustio bend, a neumorna trojka u sastavu David Gilmour, Rick Wright i Nick Mason upustila se u samostalnu avanturu snimanja albuma i nezaboravnih svjetskih turneja koje se i danas prepričavaju.

U datom periodu koji je donio rekordne prodaje albuma diljem svijeta nastala su tri studijska albuma – „A Momentary Lapse of Reason“, „The Division Bell“ te „The Endless River“, kao i dva live albuma – „Delicate Sound of Thunder“ i „Pulse“.

„The Later Years 1987-2019“, 18-dijelni set koji uključuje 5 CD-a, 6 blu-ray izdanja, 5 DVD-a, dvije singlice i moštvo zanimljivih kolekcionarskih predmeta, ekskluzivno donosi 13 sati dosad neobjavljenog audio i vizualnog materijala uključujući remasterirane video snimke koncerta održanog u Veneciji 1989. na plutajućoj pozornici ispred trga Sv. Marka i koncerta održanog u Knebworthu 1990., čije će snimke kroz ovo izdanje po prvi put u nekoliko desetljeće biti komercijalno dostupne javnosti.

Albume „A Momentary Lapse of Reason“ i „Delicate Sound Of Thunder“ remiksirali su David Gilmour i Andy Jackson, a u prvospomenuto izdanje uklopljene su dodatne restaurirane snimke preminulog klavijaturista Richarda Wrighta i nove snimke bubnjarskih dionica Nicka Masona kojima se nastojalo osvježiti kreativnu ravnotežu između tri člana sastava Pink Floyd.

U audio i video formatu box set na DVD/blu-ray i 7“ singlici po prvi put donosi snimku posljednjeg nastupa legendarnih Pink Floyd iz 2007. na kojem su se David Gilmour, Nick Mason i Richard Wright okupili kako bi odali počast bivšem članu i osnivaču sastava, Sydu Barrettu. Uz ove snimke izdanje obuhvaća novootkrivene snimke s Pulse turneje i film Iana Emesa o albumu „The Endless River“ koji je svojevrsna posveta preminulom Richardu Wrightu.

Obožavatelje će dodatno oduševiti i kolekcionarski predmeti poput replika programa s turneja, knjige s tekstovima pjesama i knjige rijetkih i neobjavljenih fotografija na 60 stranica.

Pored samog box seta, Pink Floyd su najavili i CD izdanje te dvostruko LP izdanje koje će obuhvatiti najbolje trenutke ovog raskošnog kolekcionarskog izdanja.

Posebno box set izdanje „The Later Years 1987-2019“ Pink Floyda već je dostupno za prednarudžbu, a službeni datum objave je 29. studeni 2019. kada će box set biti dostupan i hrvatskim fanovima u Dancing Bear dućanima, na www.dancingbear.hr i u svim bolje opremljenim prodavaonicama ploča. Box set će u Dancing Bear Shopu biti dostupan po cijeni od 2999,00 kn, cijena jednostrukog CD-a bit će 99,00 kn, a cijena dvostrukog LP-a bit će 249,00 kn.

Objavljeno 06.09.2019.

Vremeplov

Glazba je ono čime se želim baviti, posao ono što trebam obaviti, a politika ono što jednostavno moram raditi.
Bob Geldof