Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pipsi i Radio 101 poklanjaju kompilaciju ”Sve što vole mladi”

Pipsi i Radio 101 poklanjaju kompilaciju ”Sve što vole mladi”Povodom velikog zagrebačkog koncerta u Domu sportova 6. prosinca PipsChips&Videoclips i Radio 101 poklanjaju kompilaciju rukom biranih pjesama iz kompletne karijere jednog od najvećih zagrebačkih rock bendova.

Kompilacija “Sve što vole mladi” moći će se potpuno besplatno skinuti sa sitea www.radio101.hr od ponedjeljka, 10. studenoga do srijede, 31. prosinca 2014. godine.

Od debi singla “Dinamo ja volim” iz 1992. do aktualnog, domaćeg rock albuma godine, “Walt”, prošlo je 22 ljeta u kojima su Pipsi hrvatsku, a i regionalnu glazbenu povijest obogatili sa sedam studijskih albuma od kojih je svaki na svoj način pokrenuo, uzbudio ili izbezumio generacije.

Uoči najvećeg i, usudili bi se reći, najvažnijeg koncerta njihove karijere sam bend i zagrebački Radio 101 donose presjek tih sedam ploča. Presjek koji definitivno nije potpuni “best of” ili kompletan izbor singlova, jer bi takva kompilacija trebala biti puno duža, nego selekcija koja pokazuje impresivnu snagu grupe koju smatramo najboljim zagrebačkim rock bendom ikad.

Na kompilaciji “Sve što vole mladi” nalazi se ukupno 17 pjesama. Album “Shimpoo Pimpoo” predstavljaju “Dinamo ja volim” i “Gume na kotačima”. S nasljednika, “Dernjave” iz 1995. skinute su “Ljubav”, “Malena” i “Poštar lakog sna”. Klasik “Fred Astaire” podjelio je velike hitove “Plači”, “Na putu prema dolje” i “Ljeto ‘85”.

Sa fenomenalnog “Boga”, posljednjeg albuma u prošlom desetljeću na kompilaciji su mjesto našli “Dan, mrak”, “Rosita Pedringo” i “Narko”. Prva suradnja Dave Fridmanna i Pipsa na albumu “Drveće i rijeke” donijela je neke kultne pjesme od kojih su “2x2” i “Mrgud, gorostas i tat” odabrane za “Sve što vole mladi”.

“Teroristi plaču” i “Zdenka i vanzemaljci” stoje ispred “Pjesama za gladijatore”, a prekrasna “Htio bi da me voliš” i aktualni singl “Dementor” ispred “Walta” i zaokružuju tracklistu.

S kompilacije su namjerno izostale neke velike pjesme poput “Mars napada”, “Porculan”, “Nogomet”, “Kako funkcioniraju stvari”, “”Bog”, “Bolje”, “Bi li ili ne bi”, “Svaku noć sam pijan”, “Mala fufica” ili “Supermama” koje bi svoje mjesto, pak, mogle naći u Domu sportova 6. prosinca.

Sigurno je da će tu večer Pipsi jako dobro i detaljno isplanirati, ali od čega će je točno satkati saznat će se kad te subote Dudo i dečki izađu na pozornicu.
Do tada će kao zagrijavanje poslužiti “Sve što vole mladi”.

PipsChips&Videoclips
“Sve što vole mladi”
1. Dinamo ja volim
2. 2x2
3. Rosita Pedringo
4. Teroristi plaču
5. Na putu prema dole
6. Malena
7. Htio bi da me voliš
8. Dan, mrak
9. Gume na kotačima
10. Dementor
11. Ljeto ‘85
12. Ljubav
13. Mrgud, gorostas I tat
14. Narko
15. Plači
16. Zdenka i vanzemaljci
17. Poštar lakog sna

Besplatan download sa www.radio101.hr
Od 10. studenoga do 31. prosinca 2014.
Objavljeno 07.11.2014.

Vremeplov

Rock ’n’ roll je fizička, opipljiva stvar. Kada savladaš skale i progresije možeš ga oblikovati na svoj način.
Brian Setzer (Stray Cats)