Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Piskarala - Svi nešto pišu

Piskarala - Svi nešto pišuSvi nešto pišu. Medijski djelatnici, kućanice, nogometaši, pjevači…. Ajme, svaki drugi pjevač ima neku kolumnu, u lokalnom tisku, ili na Internet stranici. Čudo jedno!

Danas baš svatko može postati i biti pisac! Pa što ne bih i ja pisala?! Računalo, hvala bogu imam, čak i program koji ispravlja gramatičke pogreške, pardon pogrješke, prostrujila mi STRJELICA kroz moje zbrčkane misli, a moj mi gramatički čarobnjak nije podcrtao pogrešku! Valjda je moj kompić stara tipa.

A tko bi pratio sve te promjene koje se gomilaju svaki dan! Naši jezični stručnjaci stalno rade i «napreduju», dakako. Svako toliko uvedu neku promjenu: poijekavljuju sve što se ijekavizirati dade, nek’ rade naše tiskare, trebaju nam novi pravopisi u kojima nikad nije sve do kraja usustavljeno i dorečeno. Uvijek postoje nekakve jezične nedoumice, nikako da se iskristaliziraju jasna rješenja koja bi nam odgovarala i bila jednom zauvijek riješena. Stalno se vade izlikama kao ono jezik je živo biće, stalno se mijenja, bla, bla. Možda su djelom i u pravu ali neka mi netko objasni zašto se konačno ne mogu definirati pravila oko pisanja zanijekanog futura? Može neću i ne ću, može ovako ali i onako i sto načina, pa kako da čovjek bude već jednom siguran u neki oblik? Nitko to neće i ne će objasniti i prekinuti ovakvo cvjetanje jezičnoga bogatstva.

Gdje stadoh’? Ah, da! Piskarala svuda oko nas, nema magle pa vladaju oni. Šajeta piše kolumne i objavljuje ih u podlistu Novog lista i Glasa Istre, Beckam napisao knjigu o treniranju nogometa, pravi hit je knjiga, nema šta! Mile, kad se ne hladi uz ’ladno pivo, piše tekstove i obljavljuje ih na T-portalu. I to valjda netko čita. Pa oni Fric i Ptica! Doduše ne pišu ništa (valjda?!) al ga zato drobe na radiju. Trebate poslušati neku od tih «emisija»! A raja se baš pali na to.

Danas vrijedi ona: čim gluplje, to bolje! Što više prostačiš, što bezvezniji tekst napišeš to si bolji, traženiji, raja danima priča o tebi. Pa nema smisla da ja nešto čekam. Pridružujem se ekipi piskarala!

Iva Major

Objavljeno 28.07.2005.

Vremeplov

Nije potrebno određivati - rock pjevačica, blues pjevačica, pop pjevačica, etno, jazz, klasična. Sve je to glazba. Moje pjesme sadrže elemente rocka, popa, klasike i jazza. Ja sam sve to.
Josipa Lisac