Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Placebo: Fenomenalna glazbena čarolija u Zagrebu!

Placebo: Fenomenalna glazbena čarolija u Zagrebu!20 godina glazbenog staža nije malo. Nije niti lako izboriti se i zauzeti poziciju na svjetskoj glazbenoj sceni , niti je lako kroz čitav period egzistitranja stvoriti vjernu bazu fanova spremnih da te slijede kamo god krenuo. Nije lako, no Placebo je svojim koncertom u zagrebačkoj dvorani Dražen Petrović u četvrtak 10.11. dokazao da su oni u svemu tome uspjeli.

Mogli bi na dugačko analizirati svaku minutu održanog koncerta, raditi popis pjesama i predstaviti vam poredak istih, no to sve ne bi bilo dovoljno niti da približno dotaknete glazbenu čaroliju koja se na koncertu dogodila. Svi koji su bili na koncertu razumiju o čemu pišem, a oni koji su nekim slučajem zaobišli ovaj događaj morat će se potruditi da istu pogrešku ne naprave sljedeći put.

Placebo je odlučno stao na pozornicu spreman da okupljenima isporuči sve najavljeno, zabavu, presjek najboljih hitova, odličnu svirku, no dogodio se pomak koji je stvorila publika. Kao što smo i pred sam koncert najavili otvorili su s “Pure Morning” a završili s “Running Up That Hill”, obradom Kate Bush.

Toliko prihvačanje i zadovoljstvo svirkom benda, tolika količina pozitivne energije, dugi gromoglasni aplauzi, pjevanje, skandiranje nakon svake odsvirane numere dali su dečkima iz Placeba krila i ponjela ih iznad očekivanog.

Odličan zvuk, veličanstvena rasvjeta, video wall koji prati izmjenu pjesama https://www.youtube.com/watch?v=uQuwnKRXUkQ i usvirana, svirački jaka ekipa, koja je odlučila dati najbolje od sebe rezultirali su dvosatnim koncertom u kojem je svaka minuta istovremeno odisala profesionalnošću, estetikom, glazbenom harmonijom ali i zabavom i slavljem.

Nešto više od dva sata proletjelo je kao da su prošle dvije minute, a Placebo se nije štedio niti jedne. Iskreno su davali sebe kroz svoje pjesme, te se sam Brian Molko u nekoliko navrata otvorio okupljenima i iskreno priznao kako niti njega niti gitaristu Stefana Oldsala život nije mazio , ali da je ono što je najbitinije da u svakom trenutku imamo priliku stvoriti odluku kako ćemo dalje.

Molko je u više navrata pohvalio publiku na koncertu te iskazao iskreno divljenje. Napose se u prvoj polovici koncerta vidjelo koliko su iznenađeni i zatečeni takvim oduševljenjem publike i prijemom koji su doživjeli. Placebo je odvirao najavljenih 25 pjesama u osnovnom setu i vratio se na dva bisa. Na samom kraju koncerta svoju su zahvalnost iskazali dugim opraštanjem i fotografiranjem s u tom trenuku najsretnijim fanovima.

Uz prekrasne zvuke glazbe u ušima, slike koje se i dalje vrti, pljesak koji se ne stišava i sliku fenomenalne publike koja ne odlazi... otišli smo s koncerta s obećanjem da će se Placebo vrlo brzo vratiti i pronaći nas da ponovimo ovo glazbeno putovanje.

AS Paulić

Objavljeno 12.11.2016.

Vremeplov

Možda i jesam živa legenda, no to ne pomaže puno kod mijenjanja prazne automobilske gume.
Roy Orbison