Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Plavi avion polijeće!

Plavi avion polijeće!Krajem prošle godine Rundek Cargo Trio izdao je album Plavi avion koji je mahom osvojio kritičare i publiku. Za razliku od albuma s Cargo orkestrom, Trio je unio malo intimniji i smireniji zvuk u Rundekove pjesme.

Čaroliju tog novog zvuka krajem prošle godine doživjeli su obožavatelji u Zagrebu, Beogradu, Nišu, Oslu, Malmu, Goteborgu, Sarajevu, Banja Luci, Mostaru i Tuzli. Gotovo svi koncerti bili su rasprodani, a nakon kratkog zimskog prizemljenja, Plavi avion je ponovno spreman za let.

Na proljetnoj karti lijepe naše i susjednih zemalja upisani su:
5.4. Ljubljana (Kino šiška), 7.4. Zagreb (Hopdevil), 8.4. Karlovac (Dom Zrinski), 9.4. Pula (Dom branitelja), 14.4. Split (Dom oružanih snaga, 16.4. Zadar (Arsenal), 26.4. Rijeka (HKD), 28.4. Osijek (Kino Europa) i 29.4. Bjelovar (Klub).

U susjednoj Srbiji Rundek Cargo Trio gostuje krajem trećeg mjeseca, a u Bosni i Hercegovini nastupit će u Sarajevu, 23.4.2011.

Ekskluzivni let Plavog aviona publici će predstaviti fine niti Rundekovog glazbenog stvaralaštva. U prvom dijelu koncerta Rundekov Trio izvodit će najnovije pjesme koje će velik dio publike ekskluzivno čuti po prvi puta jer ih još ne možete čuti na radijskim postajama, a u drugom dijelu koncerta svirat će najveće hitove zbog kojih je Rundek jedan od neizostavnih aktera Novog vala ali i europske glazbene scene.

Na repertoaru će se naći Apokalipso, Ruke, Makedo, Ljubav se ne trži te mnoge druge skladbe, a nakon naše regije Plavi avion zaputit će se do Austrije, Danske i Švicarske.

U Rundek Cargo Triju uz lidera nastupaju i violinistica Isabel te Dušan Vranić – Duco na klavijaturama i perkusijama. Bit će ovo predivan proljetni let Plavog aviona ali i turneja koja će publici približiti europski spleen i svu njegovu ljepotu, melankoliju i tajanstvenost.
Objavljeno 15.03.2011.

Vremeplov

KUD Idijoti nekad i sada? Danas su nam honorari veći i u bekstejdžu ima više piva...
Sale Veruda (KUD Idijoti)