Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pobjednici 2. kruga Natječaja

Pobjednici 2. kruga NatječajaPobjednici 2. kruga Natječaja za bandove za Liburnija jazz fetsival dolaze iz Slovačke. The Illusions su Andrej Karlik - gitara, Frank Simko - bas gitara i Michal Fedor - bubnjevi i Tatiana Hicova - vokal. The Illusions je skupina vrlo mladih slovačkih glazbenika koju je gitarist i skladatelj, Andrej Karlik osnovao 2008. g.

Unatoč svojoj mladosti, Andrej Karlik (18) i bubnjar Michal Fedor (18) u Slovačkoj slove kao ugledni inovatori jazz žanra.Oboje su studirali na Konzervatoriju u Košicama i Prešovu, a velika im je želja nastaviti glazbeno obrazovanje u SAD-u.

Najuspješniji hrvatski predstavnici dolaze iz Zagreba. Oridano Gipsy Jazz Band su: Orjen Riđanovic - solo gitara, Igor Crnek - kontrabas, Dario Fadljević - ritam gitara i Aldo Foško - klarinet.

Zaljubljenici su u ”jazz manouche” i glazbu Djanga Reinhardta, a ove godine su nastupali i na Springtime Jazz Session-u u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje su predstavljeni kao ”Nova lica hrvatskog jazza”.

Jedina dama koja se izborila za reflektore velike scene opatijske Ljetne pozornice je Erika Kertész koja sa svojim bandom E. K. Avenue dolazi iz Budimpešte.

Uz Erikin vokal band čine: Róbert Rátonyi - glasovir, Péter Szendőfi - bubnjevi i György Frey - bas gitara. E.K. Avenue ima repertoar sastavljen od jazz standarada, ali bitno proširen
Erikinim originalnim skladbama koje aranžiraju momci iz banda.

U siječnju 2010. snimili su prvi album Little Girl za Warner Music Hungary. Njihova glazba je jedinstvena i elegantna mješavina funky groova i toplih melodija u jazzy aranžmanima.

Objavljeno 06.05.2011.

Vremeplov

Ako, na primjer, odeš u Nashville ili negdje u Argentinu vidjet ćeš da je svijet pun nevjerojatnih gitarista kojih nema na top listama.
Mark Knopfler (Dire Straits)