Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Počele prijave za 17. HGF

Počele prijave za 17. HGFS prvom sekundom subote, 15.12.2012., otpočele su on-line prijave za 17. HGF demo festival. Riječ je o najdugovječnijem nacionalnom demo događanju koje je gerilski započelo s radom 1996. godine i tijekom godina izraslo u krovni hrvatski demo festival.

Prisjetimo li se okruženja u kojem je nastao, izdvajamo: 1996. je bila prijestupna godina. Na Olimpijadi u Atlanti rukometaši osvajaju zlato, a vaterpolisti srebro, Njemačka (prvi puta kao ujedinjena) opet osvaja europsko prvenstvo u nogometu, otkriven je 112. element – Kopernicij, prestaje opsada Sarajeva, počinje rat u Čečeniji, „Deep Blue“ kompjuter prvi puta pobjeđuje Kasparova u šahu, „Braveheart“ osvaja Oscara za najbolji film, Bill Clinton drugi puta pobjeđuje na predsjedničkim izborima, kod Dubrovnika se ruši američki Boeing 737, veliki prosvjedi za Radio 101, umire Ella Fitzgerald, Alanis Morissete osvaja Grammy za album godine “ Jagged Little Pill“, „Ramones“ sviraju posljednji koncert u Hollywoodu, reunion „Sex Pistolsa“, „Spice Girls“ imaju debut singl „Wannabe“ i album „Spice“, „Telling Lies“ Davida Bowieja postaje prvi digitalni singl koji jedan major label (Virgin) nudi na prodaju, Slash službeno odlazi iz „Guns ’n’ Roses“, a Max Ca valera iz „Sepulture“, Lisa Marie Presley se razvodi od Michaela Jacksona, „Majke“ objavljuju „Vrijeme je da se krene“, Urban „Otrovnu kišu“, a „Let 3“ – „Živi kurac“, tri mladića iz Zaboka organiziraju 1. HGF demo festival.

Danas, 17 godina kasnije, pred nama je novo izdanje festivala koji je iz podruma dvorca Gjalski izrastao u krovni hrvatski demo festival na koji svoje pobjednike šalju svi „ozbiljni“ natjecateljski domaći demo festivali. Od 2009. festival redovito objavljuje kompilacijske CD albume s po jednom skladbom finalista festivala i pokreće nagradu za poseban doprinos razvoju i unapređenju demo scene. Istovremeno pobjednici festivala vrlo brzo nakon pobjede redovito objavljuju debut albume za „velike“ diskografske kuće. Natječaj traje do 15.2.2013.

Link za on-line prijavu

Više o HGF-u saznajte ovdje

Sve informacije oko Natječaja čitajte ovdje

Objavljeno 18.12.2012.

Vremeplov

Mislim da bi se Eurosong trebao zvati ”Politički festival neukusong”.
Elvir Laković Laka, pobjednik Eurosonga