Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Počele su prijave za 11th Croatian Blues Challenge

Počele su prijave za 11th Croatian Blues ChallengePočele su prijave za jedanaesto nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge.

Nakon prošlogodišnjeg izdanja u Puli, Challenge se vraća u Zagreb, u klub Hard Place. Natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:
četvrtak, 24.10.2019. Solo/duo kategorija
petak, 25.10.2019. Band kategorija
dok je subota, 26.10.2019. rezervirana za pobjednike u obje kategorije te posebne goste.

Prijave za 11th Croatian Blues Challenge traju do do nedjelje 20.10.2019. u ponoć., a izvođači se prijavljuju putem linka

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - 36th International Blues Challengeu, koji će se od 28. siječnja do 1. veljače održati u prijestolnici bluesa - Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 11th European Blues Challengeu, koji će se održati 2022. godine.

Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da su četiri naša predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci) ušla u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Udruga ”Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove...

Do sada je organizirala više od 400 koncerata, 10 Zagreb International Blues Festivala, 10 Croatian Blues Challengea, objavila desetak kompilacijskih albuma, 11 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te 8 puta u Berlin, Toulouse, Rigu, Brisel, Torritu, Horsens i Hell na European Blues Challenge.

U siječnju prošle godine u Memphisu, udruga Hrvatske blues snage je osvojila najprestižniju svjetsku blues nagradu za neizvođače - Keeping the Blues Alive.

Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj čitajte na novoj web stranici www.hrvatskebluessnage.hr

Objavljeno 18.09.2019.

Vremeplov

Rock je idiosinkrazijski fenomen. On ne postoji u realnom svijetu. Nastaje u mojoj uobrazilji, kada se prava muzika susretne sa mojom uspomenama, frustracijama, nadama i željama. Njegova autentičnost se verificira u tom trenutku.
Žikica Simić (rock publicist)