Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Počinju prijave za 8th Croatian Blues Challenge

Počinju prijave za 8th Croatian Blues ChallengePočele su prijave za osmo nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge...

Ovogodišnji domaćin natjecanja je Zagreb i klub Bikers Beer Factory koji po izgledu i atmosferi izuzetno podsjeća na klubove u kakvima će pobjednici Challengea svirati u Memphisu. Središnje mjesto hrvatskog bluesa, Bikers Beer Factory će biti od 03.- 05.11.2016.

Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:
Četvrtak, 03.11.2016. Solo/duo
Petak, 04.11.2016. Band,
Subota, 05.11.2016. je rezervirana za pobjednike u obje kategorije te posebne goste.

Istovremeno s Challengeom, događat će se i izbor najboljeg autorskog blues teksta “Carl Reuter – The Best Original Lyrics Award”, uz uvjet da pjesma bude izvedena u natjecateljskom dijelu Challengea.

Prijave za 8th Croatian Blues Challenge traju do nedjelje 30.10.2016. u ponoć. Izvođači se prijavljuju ovdje

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - 33th International Blues Challengeu, koje će se od 31.1. do 4.2.2017. održati u Memphisu.

Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 8th European Blues Challengeu koji će se održati od 15.-18.3.2018. u norveškom gradu imenom Hell.

No ove godine po prvi puta imamo i novčanu nagradu za pobjednike odnosno njihov put u Memphis. Tako će pobjednički bend dobiti 10.000,00 Kn koje osigurava Hrvatska glazbena unija, dok će pobjednik u solo/duo kategoriji dobiti 2.000,00 Kn koje osigurava Filab iz Samobora.

Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da su u proteklih sedam godina četiri od naših predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci) ušla u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Udruga ”Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove... Do sada je organizirala više od 400 koncerata, 7 Zagreb International Blues Festivala, 7 Croatian Blues Challengea, objavila 4 kompilacijska CD albuma, 8 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te 6 puta u Berlin, Toulouse, Rigu, Brisel i Torritu na European Blues Challenge.

Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj uskoro čitajte na novoj, u završnoj fazi izgradnje, web stranici

Objavljeno 12.10.2016.

Vremeplov

San koji čovjek sanja sam je samo san. San koji sanjamo s drugima je stvarnost... Ne vjerujem u ubijanje koji god razlog postojao za to.
John Lennon