Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Podržite Chui i još 18 izvođača u nesebičnoj akciji

Podržite Chui i još 18 izvođača u nesebičnoj akciji”Zajedništvo i kreativnost hrvatske alternativne scene koja gravitira oko Zagreba u središtu su ove kompilacije i utkane u emociju iza svake pjesme na albumu.

Nijedan čovjek nije otok, i sada je važnije nego ikad doprinijeti novom i boljem sutra za sve nas”, poruka je generacije novog kreativnog vala na živoj zagrebačkoj glazbenoj sceni. Brojni izvođači koji ovaj val nose kroz svoju ljubav prema glazbi i njihovi diskografi koji im na tom kreativnom putu pružaju oslonac, ujedinili su se u realizaciji nove kompilacije naslova ZGB2020.

Potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine, nanio je ožiljke gradu i nanio nemjerljivu štetu kulturi u Zagrebu i upitno je kada će naš glavni grad i njegova inače pulsirajuća kulturna scena povratiti svoj puni sjaj. Kompilacijom ZGB2020 nastoji se pridonijeti obnovi nezavisne scene u Zagrebu, i to primarno novčanom podrškom umjetnicima koji su radi potresa izgubili svoje domove i izvor prihoda, što je dodatno pojačano u uvjetima pandemije kada je zabavna industrija ionako na koljenima.

Svi izvođači i diskografi koji su pridonijeli stvaranju ove kompilacije nesebično su se odrekli vlastitih prihoda od prodaje ove kompilacije putem Bandcampa kako bi nositelj projekta, Rika Muzika, ostvarene prihode donirala jednoj od zagrebačkih udruga koje pomažu oštećenima u potresu.

Na kompilaciji se uz sjajne pjesme sastava kao što su Mangroove, Rundek Cargo Trio, Truth≠Tribe, Mimika Orchestra i brojnih drugih našla i pjesma ”Eternautova tema” instrumentalne četvorke Chui, koja se originalno našla na njihovom aktualnom albumu ”Iz kapetanovog dnevnika”. Objavljen prošlu jesen u nakladi diskografske kuće Dancing Bear, album ”Iz kapetanovog dnevnika” zaradio je unisone hvalospjeve struke te je nominiran u čak 4 kategorije prestižne nagrade Porin – za Album godine, Najbolji album alternativne glazbe te Najbolje likovno oblikovanje autora Dalibora Barića, dok je skladba ”Eternautova tema”, koja se našla na novoj kompilaciji ZGB2020, ujedno nominirana u kategoriji Najbolje instrumentalne izvedbe (izvan klasične i jazz glazbe) u suradnji Chuija i Ink Experiment Dua.

“Slušanjem kompilacije ZGB2020 na digitalnim platformama, dijeljenjem kompilacije na društvenim mrežama i interakcijom sa sadržajem i izvođačima, pomažete prenijeti poruku zajedništva i pokazati da bez obzira na sve, stojimo jedni uz druge i ne odustajemo.”, poručuju iz Rika Muzike.

Kompilacija ZGB2020 dostupna je u digitalnom obliku putem platforme Bandcamp na poveznici: https://rikamuzika.bandcamp.com/album/zgb-2020

ZGB2020 popis pjesama:
Mangroove - Nešto veće od nas (04:23)
Sfumato - Fatamaran (06:58)
Jinx - Jesmo li dobro (05:16)
Mary May - From Home (03:02)
Sara Renar - Trag (03:06)
Antenat - Danas ima sutra (05:35)
Doringo - Mrežničko kolo (04:12)
Mimika Orchestra - Forgiveness Day (10:11)
Andreja, Rundek i Ekipa Ftičeki - Dolinom se šetala (03:22)
JeboTon Ansambl - Memoari ‘09 (03:03)
Mašinko - Cmrok 2 (02:57)
Peglica i Komandos - Kiosk Bronko (04:51)
Kozmodrum - Wormhole (06:00)
Porto Morto - Kuća (04:39)
Tús Nua - Palindrome (05:35)
Rundek Cargo Trio - Ima ih (05:04)
Chui - Eternautova tema (12:25)
ST!llness - Energija (08:02)
Truth ≠ Tribe - LA 1992 (06:55)

Objavljeno 04.05.2020.

Vremeplov

Možda i jesam živa legenda, no to ne pomaže puno kod mijenjanja prazne automobilske gume.
Roy Orbison