Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pohvale za Long Night festival!

Pohvale za Long Night festival!Drugi Long Night festival održan u noći subota na nedelju (24./25.03.2012.) privukao je oko 2.500 posjetitelja u Domu omladine Beograda gdje je u tri dvorane odlične svirke priredilo 14 izvođača iz Srbije, regije i inozemstva, među kojima su bili legendarni pankeri Buzzcocks i kultni rokeri Godfathers iz Velike Britanije, kao i Hladno pivo, Jarboli, Autopark, Urban&4...(Foto:S. Milojković)

Buzzcocks su svoje klasike odradili sa cifrom od oko 30-ak pjesama. Pete Shelley i Steve Diggle i ostatak benda zasluženo su zaradili višeminutne ovacije. Vratili su se na bis da izvedu produženu ”Harmony In My Head”, koju je Diggle posvetio svojoj poznanici pop pjevačici Amy Winehouse .

Za kraj svirke legendarna ”Ever Fallen in Love” i ”Orgasm Addict”, a vidno raspoloženi Diggle na bini se zadržao i kad su otišli ostali Buzzcocks kako bi se pozdravio i rukovao s prvim redovima, da bi potom, još pun adranalina bacio dva mikrofona sa stalcima na pod pozornice. Delirijum u velikoj sali DOB-a! Beograd dugo nije vidio takav punk rock!

Zagrepčani Hladno Pivo su zaključili program u sitne sate oko tri ujutro u ponovo krcatoj velikoj sali DOB-a jednoipolsatnom svirkom. Sviralo se sve od starih stvari kao što je ”Šamar” do aktualne ”Ezoterije” i ”Premalog grada”.

Ne treba tumačiti tko je bio bolji Hladno Pivo ili Buzzcocks – Hladno Pivo je ipak sviralo pred svojom beogradskom publikom.

Program u velikoj sali otvorili su S.A.R.S. standarno energičnim setom u kome su se našli ”Mir i ljubav”, ”Ratujemo ti i ja”, ”Perspektiva”, ”Debeli lad”, ”Zemlja nije ničija” i naravno ”Buđav lebac”, a njih su zamijenili zagrebački Pips, Chips &Videoclips koji su pored provjerenih stvari kao ”Ljeto 85”, ”Ljubav” ili ”Rosita Pedringo” izveli dvije nove pjesme, i na svom fejsu poručili ”BG je bio jako jako kul gig”.

Glavne zvijezde programa u ispunjenoj sali ”Amerikana” bili su londonski kuleri Godfathers koji su ponovni susret poslije 22 godine pauze s beogradskom publikom iskoristili da podsjete posjetioce na svoje pjesme krenuvši od ”I Want Everything”, preko ”Johny Cash Blues” i Love Is Dead”, do ”She gives Me Love” (otpjevane uz pomoć publike), ”Coz I Said So”, ”Birth School Work Death”...

Londonski ”kumovi” su se pojavili tradicionalno u elegantnim mafija crnim odijelima a njihov vođa Peter Coyne više puta se zahvaljivao na vrućoj podršci beogradske publike ali i Novosađana koji su činili malu ali izuzetno glasnu i raspoloženu grupu u prvim redovima. Godfathers su se zasluženo vratili na bis da bi svirku završili višeminutnom hiptnotičkom obradom klasika John Lennona ”Cold Turkey”.
”Beograde, bez puno riječi... naklon do poda!”, napisao je na svom fejsbuku Damir Urban nakon LongNight-a - svog prvog dvoranskog nastupa u Beogradu u preko 20 godina karijere. Hrvatski muzičar je sa svojim bendom izveo pjesme ”Robot”, ”Nebo”, ”Magnet” ali je u punoj ”Amerikani” imao dosta problema da nadjača raspjevanu publiku! Uzalud je Urban molio oduševljene fanove da bar u dijelu ”Budi moja voda” ne pjevaju uz njega. ”Nisam očekivao ovakvu reakciju”, priznao je poraz Urban koji se zasluženo vratio na bis.
Svirku u ”Amerikani” započeli su Jarboli uspjevši da nekoliko desetina posjetitelja ubrzo pretvore u nekoliko stotina, a podjednako dobru svirku priredili su na kraju Kanda Kodža i Nebojša s ”Prekidima stvarnosti”, ”Danas nebo silazi u grad”, ”Divnim danima”, ”Devetim životom”...

Autopark je kao najveće ime treće bine nastupio pred ispunjenim Klubom DOB-a, promovirajući nedavno objavljeni CD album ”Autopakao”.

U Klubiću imali su priliku da se predstave i odlični domaći alternativni sastavi Teški zulum, Dž!Dž!, Vibrator u rikverc, Krš i Baobab, koji je na svom fejsu poručio: ”Hvala svima koji su se u velikoj ponudi odličnih benova odlučili da budu uz nas na Long Night festivalu. Stvarno ste super i pružili ste nam ogromno zadovoljstvo :) Posebno hvala Long Play na pruženoj ruci ... Svima u LP timu na odličnoj organizaciji :)”

Uprkos velikoj gužvi koja je vladala u tri dvorane DOB-a i povezujućim hodnicima i stepeništima Long Night festival je protekao bez ikakvih incidenata ili neprijatnih situacija. Pohvale idu agenciji Long Play za organizaciju. A ako ste propustili ovogodišnji sačekajte sljedeći Long Night Festival. Do tada oslušnite kako se i što prepričava s ovogodišnjeg festivala. Jedno će se nametnuti - Long Night je kul festival za kul publiku!

Ivica Stankovic

Objavljeno 28.03.2012.

Vremeplov

U redu je odrasti ako ne ostariš. Sthvatio sam to još kao klinac.
Jarvis Cocker (Pulp)