Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Politika”- novi album makedonskih Bernays Propaganda

”Politika”- novi album makedonskih Bernays PropagandaMakedonski muzički aktivisti Bernays Propaganda su 14.03. 2016., izdali svoj četvrti album ”Politika”, koji predstavlja značajnu preokretnicu u njihovom kreativnom radu. Album je izašao za slovenačku nezavisnu izdavačku kuću Moonlee Records i LP formatu, a dostupan je i kao besplatan download.

Već́ na prvo slušanje je očito, da se Bernays Propaganda na novom albumu predstavlja u drugačijem svjetlu. ”Politika” tako koketira sa elektronskim new-wavom, koji je gitarama oduzeo nešto oštrih rubova, a tempo pjesmama po novom diktira ritam mašina.

Hrabar potez grupe, koja se je usudila kod četvrtog albuma promijeniti svoj zvuk i sa tim proširiti svoj glazbeni izričaj. U novom materijalu mogu se čuti utjecaji skupine New Order i drugih new-wave zastupnika iz ranih 80-ih, kao i na njemačku indietroniku u stilu The Notwist, koji su sličan zvučni preokret napravili sa albumom “Neon Golden”.

U usporedbi sa prethodnim izdanjima ”Politiku” prožima više melankolični ton – prikladan odrazu vremena u kojem živimo, dok su i vokalne linije više u prvom planu. Tekstualno su Bernays Propaganda i dalje sačuvali oštrinu, te plasiraju beskompromisan komentar modernog društva i položaja pojedinca u trenutnoj ludnici nazvanoj demokracija.

Bernays Propaganda imaju koncertnu promociju novog albuma 25. i 26.3.2016 u MKC Skopje, a u aprilu i maju kreću na jednomjesečnu europsku turneju, u okviru koje će odsvirati i nekoliko koncerta u regiji.

Objavljeno 18.03.2016.

Vremeplov

Ne osjećam da je ijedna glazbena forma iznad mene u smislu da je ne razumijem ili da mi se ne sviđa bar neki njen dio...
Elvis Costello