Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pop-punk prvijenac zagrebačke četvorke Kinoklub

Pop-punk prvijenac zagrebačke četvorke KinoklubČetvorica mladih zagrebačkih glazbenika okupljenih u bend Kinoklub predstavljaju se debitantskim albumom ”Ajmo klinci” koji će se ovih dana naći u prodaji. Prvijenac najavljuje ljubavni singl zaraznog refrena pod nazivom ”Za nju” i video-spot za ovu pjesmu u režiji Marija Mlakara.

Na 11 pop pjesama, koje članovi Kinokluba većinom i potpisuju, odsviranih kroz distorziju ili u pop-punk maniri dečki progovaraju o temama i šarenilu problematika s kojima se mladi susreću. S obzirom da i sami imaju od 22 do 24 godine inspiracije na temu ljubavnih veza, zaljubljivanja, prekida i prijateljstava nije im nedostajalo, dok su privrženost rodnom gradu opjevali u pjesmi ”Vrati se u Zagreb”.

”U tekstovima ne pokušavamo zakomlicirati emocije nego ih izraziti takve kakve jesu. Zato one i nisu rezultat nekog kontemplativnog stanja već nastaju bilo kada”, kaže pjevač i gitarist Luka Tomaš te dodaje da ovim pjevnim albumom koji potiče dobro raspoloženje i izaziva smiješak jednostavno žele usrećiti ljude.

Kinoklub, osim Luke, čine Damjan Spajić (gitara, vokal), Tomislav Šušak (bas, vokal) te Dinko Sinovčić za bubnjevima. Četvorka po raznim bendovima na zasadama rocka i punka svira od 16-e godine pa im pozornice nisu strane, a zagrebačka publika već ih je imala priliku upoznati tijekom skijaške utrke Snježna kraljica u sklopu koje su koncertirali.

Tema o bendu i tome kako će ”jednoga dana snimiti album” načeta je još u znamenitoj gimnaziji u Križanićevoj ulici gdje su se skupili odasvud. Intenzivno druženje iz školskih klupa nastavljalo se ispijanjem kave u kafiću obližnjeg Kinokluba, otuda i naziv benda, gdje su pokušali uhvatiti ponešto od duha i rada francuskog novog vala i američkih sineasta.

Bilo bi idealno da je Kinoklub odmah ušao u studio i počeo snimati prvi album, no u stvarnom svijetu od sna do realizacije prolazi se i ponekom strminom. Tako su, kao u priči o ostvarenju američkog sna, konobarili, nosili ormare, prodavali skateove, davali instrukcije iz engleskog...i obitavali u nekoj od zapadnih država skupljajući dragocjena iskustva i osluškujući glazbu i svijet. Osim svirkom, dečki su zaokupljeni i obvezama na faksu,
odnosno svatko svojim studijem - agronomije, novinarstva, prava i povijesti.

Naziv albuma ”Ajmo klinci” hommage je prvotnom imenu benda, a nastajao je tijekom prošle i ove godine u Morris studiju pod producentskom palicom Miroslava Lesića – Lesiquea, koji potpisuje i dvije pjesme s Fayom te jednu s Kinoklubom. Albumu su doprinijeli brojni gostujući glazbenici: perkusionist Kristijan Zorjan, violončelistica Jadranka Čučković, Dragan Brnas kao back vokal, Peggy na synthu i harmonici te Lesique i u ulozi gitarista. Dizajn omota rad je Roberta Butkovića.

Popis pjesama:
1. vrati se u zagreb
2. za nju
3. nisam lud
4. bijela noć
5. 5 sati
6. zadnji put
7. prvi semestar
8. skini se sa škvadrofona
9. travanj, studeni, prosinac
10. djeca
11. nije bed, imamo 20 min. pješke

Objavljeno 11.05.2010.

Vremeplov

Upravo sam ”on the road” s bendom i napokon je sve super.
Cesar Rosas (Los Lobos)