Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Popeye – Ljubav na prvi sluh

Popeye – Ljubav na prvi sluhKada sam još bio klinac i nisam vjerovao da postoji kvalitetan hrvatski band, pojavili su se oni. Bio je to band Popeye, koji je doslovno zgazio moje mišljenje. Ne samo da su me dečki uvjerili u to da postoji hrvatska kvaliteta, nego mi je taj band postao nešto više, nešto što nisam ni sam znao da mogu naći u glazbi. Bila je to zapravo „ljubav na prvi sluh“.

Sjećam se kao da je bilo jučer. Brat i ja gledali smo Hit Depo (e, sad vidite kako je davno to bilo) i po prvi put u životu sreo sam se s nu-metal bandom koji svoje pjesme izvodi na materinom jeziku, svira preeeedobro i zrači takvom karizmom da ih jednostavno morate gledati kako oni to rade. A to je bilo ono što mi je trebalo, to je bio band o kakvom sam sanjao od kad znam za sebe.

Popeye je službeno nastao prije 7 godina, iako je ideja o tome postojala puno, puno duže. Pa evo kako je sve krenulo...

Fere i Gianne, dvoje nadobudnih mladića iz Vodnjana, imali su želju napraviti nešto novo. Željeli su spojiti rime u pjesme kojima će pokoriti sve one koji se ne slažu s njima, a da učinak bude bolji trebala im je jaka podloga. Trebale su im gitare, bubnjevi, bas, jednostavno, trebao im je metal.

Shvativši to ozbiljno, polako su počeli okupljati ekipu. Na Pulskom šetalištu sreli su Zheeku i uzeli ga u band. Priključili su se još Pero na basu i Vicel na bubnjevima. Jednom prilikom Vicel je na probu doveo Legovića da vidi kako svira i pitao ga da li će svirati umjesto njega. Tako su nastavili s Legom, a nedugo zatim je i Pero izašao iz banda pošto se nisu baš slagali. Zheeka je na bas doveo Mrlju, a ubacio i Pizzonija da probaju nešto s njim kao udaraljkašem. Prilikom svirke u Rovinju pridružio im se i DJ Skill koji i nije baš dugo bio u bandu zbog ’raznih razloga’.

Pretrpjevši nekoliko promjena od svoga osnutka, popeyeovci danas odlično djeluju kao peteročlani sastav kojeg čine vokalisti Gianne i Fere, Mrlja na basu, Zheeka na gitari i Lego na bubnjevima.

Od samoga početka dečki se stvarno trude i sami probijaju koliko god mogu. 2003. izdali su album prvijenac „Domaći benzin“ i za produkciju pjesme „Che bella citta“ dobilii nagradu HGU-a. Drugih nagrada i nije baš bilo, ali o problemima koji su sve prisutni mislim da nije ni potrebno govoriti. Sami znate da sve što nije u nekim okvirima nametnutih nam „pravila“, nikako ne može proći dobro.

No nisu se dali i odsvirali su više od stotinjak koncerata diljem Hrvatske i susjednih nam zemalja. Ja sam live koncert prvi put gledao u Zaboku gdje su nastupali s Fatherima, Mahatmom te ostalim bendovima iz ondašnjeg 1NuMSG-a.

Bili su mi toliko dobri da sam sve ostale bandove stavio u drugi plan i nisam ni slušao ništa drugo osim njih. Jednostavno nisam mogao vjerovati da postoji band koji s toliko energije i na tako jedinstven način odrađuje svoj nastup. Svojom kvalitetnom svirkom i jakim nastupima dokazali su se pred publikom i malo većim facama pa su tako izborili nastup sa Sepulturom, ADF-om, a isto tako i s KoRnom ove godine.
Dokazali su da se može sve što se hoće, samo treba biti uporan i treba isfurati nešto onako kako misliš, ne ublažavati stvari i zamarati se time „što će drugi reći“.

Trenutno rade na novom albumu kojeg će izdati Capo Media Music.Već su dali prvi singl „Žmanjana dica“, a isti se može poslušati na njihovoj MySpace stranici www.myspace.com/popeyeband.

Na koncertima sviraju i nove stvari pa sam tako imao prilike čuti i „Ukljukane klokane“, „Vrijeđam“, „Boom, boom, shaka“, „Eurupa“ itd. koje stvarno zvuče pre*ebeno. Prvi album su morali sklepati na brzinu zbog spleta okolnosti i ispao je kako je, ali za ovaj imaju vremena koliko im treba i zato vjerujem da će ispasti puno, puno bolje od prethodnika „Domaćeg benzina“ koji naravno, nije bio ni malo loš .

Na nama je da čekamo dan kada će se novi album pojaviti na policama CD shopova jer je najava već objavljena na stranici izdavača, a do onda ih možemo pogledati 3.11. na Hallowindu u Puli ( tj. Premanturi, da budemo točni) gdje će svirati s TBF-om.

Popeye - LiveDenis Lesjak

Objavljeno 23.10.2007.

Vremeplov

Možda ne vjerujem u samog sebe, ali vjerujem u ono što radim.
Jimmy Page (Led Zeppelin)