Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Porin za Johnny Wintera!

Porin za Johnny Wintera!Blues legenda Johnny Winter dobit će Porina za poseban doprinos glazbi...

Institut hrvatske glazbe i njegov Ured Porina dodijelit će Porin – Special Merit Award, nagradu za posebna postignuća u glazbi, legendarnom blues glazbeniku Johnnyu Winteru uoči njegovog trećeg zagrebačkog koncerta u četvrtak 1. ožujka, 2012.

Na prigodnoj ceremoniji u hotelu Regent Esplanade, uz prisutne medije, Johnnyu Winteru će Porin za poseban doprinos glazbi uručiti predsjednik udruge Hrvatske blues snage, glazbenik Boris Hrepić Hrepa.

Od organizatora koncerta blues velikana, zakazanog u Tvornici kulture za istu večer, doznajemo da će se koncert svakako održati. U slučaju nemogućnosti sviranja u Tvornici, osigurana je rezervna varijanta u sličnom prostoru, sa sličnim tehničkim uvjetima.
Posljednji takav Porin dodijeljen je Rogeru Watersu iz grupe Pink Floyd 13. travnja 2011. uoči njegovog koncerta u zagrebačkoj Areni.

Nakon tri godine Johnny Winter dolazi u Hrvatsku u sklopu svjetske turneje za svoj novi album Roots, koji je snimio uz mnogobrojna gostovanja sjajnih glazbenika uključujući Vincea Gilla, Warrena Haynesa, Dereka Trucksa, Susan Tedeschi i njegovog brata Edgara Wintera.

Na novom albumu i turneji Johnny izvodi pjesme koje su obilježile njegovu karijeru pa će tako doći na svoje i oni koji su žalili što na prethodnim zagrebačkim gostovanjima nisu čuli Honky Tonk Woman ili Bright lights, big city.

Winter je svirao s Hendrixom, Muddyjem Watersom, Leeom Hookerom i ostalim uglavnom pokojnim velikanima, a godine raskalašenog života, ovisnosti i životni brodolomi načeli su i ovog blues gitaristu, pa ga noge polako izdaju, ali zato su mu prsti i glas i dalje u iznimnoj formi.

Johnny i njegov izvorni hard blues tj. mješavina blues rocka i southern zvuka, stila koji Winter izvodi cijeli život, i dan danas zvuči moćno i neponovljivo. Ovog razrokog albino starca s Gibson Firebird gitarom u ruci, duge bijele kose, istetoviranog po cijelom tijelu, još uvijek nitko od novih naraštaja mladih perspektivnih bluesera nije dostigao, mada se neki svojski trude.

Objavljeno 24.02.2012.

Vremeplov

Svirajte glazbu - ne instrument.
Nepoznat autor