Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Povoljnije ulaznice za Laibach do 19. veljače

Povoljnije ulaznice za Laibach do 19. veljačeKultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 14. travnja, povodom turneje “Love Is Still Alive”. Povoljnije ulaznice u pretprodaji dostupne su do nedjelje, 19. veljače.

Velika europska turneja nastavlja se na novi glazbeni materijal i vraća Laibach u Zagreb ovog proljeća. EP “Love is Still Alive” kroz osam verzija pjesme prati putovanje preživjelih Zemljana, čiji planet je uništen ratovima, pandemijama i zlom samog čovjeka, kroz Sunčev sustav, ali i kroz glazbene žanrove zadnjih desetljeća.

Mediji kažu da EP odiše vibrom starog countryja, nevjerojatnih šlagera, krautrocka ili psihodelije. Nastavlja se na glazbu iz sci-fi komedije “Iron Sky - The Coming Race”, originalna Laibachova glazba skladana za film bit će objavljena ove godine, a bend planira objaviti i video igru na istu temu.

Osim novog materijala, Laibach će predstaviti i izabrane pjesme s nedavno objavljenog teatralnog projekta “Wir sind das Volk”, albuma “Sketches of the Red Districts”, selekciju Laibachovih klasika, kao i posebnu izvedbu proročanske pjesme “The Future” Leonarda Cohena, koju je utjecajni The Quietus uvrstio na popisu najboljih singlova 2022.

Kultni slovenski avangardni bend djeluje već četiri desetljeća sa svojim prepoznatljivim vizualnim, simboličkim i društvenim izričajem. Prva su rock grupa koja je nastupila u Sjevernoj Koreji, a ove godine žele nastupiti u Iranu u suradnji s iranskim skladateljima i Teheran Symphony Orchestra izvodeći “Alamut”, kompoziciju koji se naslanja na perzijsku kulturu.

Ulaznice za zagrebački nastup su u pretprodaji po cijeni od 20 eura. Ta cijena će vrijediti do 19. veljače, a dan nakon penje se na 23 eura. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 26 eura. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, te sva prodajna mjesta Eventima kao i www.eventim.hr.


Objavljeno 16.02.2023.

Vremeplov

Ja sam polako odabrala neki svoj ton i zvuk vokala tako da sad puno teže padam pod utjecaje.
Natali Dizdar