Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Poznati svi finalisti i gosti 7th Croatian Blues Challengea

Poznati svi finalisti i gosti 7th Croatian Blues ChallengeaNakon završetka roka za prijave te provjere istih od strane stručnog žirija, poznati su svi finalisti ovogodišnjeg, sedmog po redu, Croatian Blues Challengea.

Originalno su planirana tri regionalna finala, no zbog nedovoljnog broja prijava otkazano je regionalno finale u Splitu pa će se održati dva - u Zagrebu i Puli.

U četvrtak, 5. studenog u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory, s početkom u 21 sat, u natjecateljskoj kategoriji grupa će nastupiti zagrebački sastavi B# Band i Colours of Blues te grupa Bluestrip iz Osijeka. Kao poseban gost će u kategoriji solo/duo nastupiti Tony Lee King, a specijalan gost je Zamba - pobjednik 5th Croatian Blues Challengea.

Na drugom regionalnom finalu, u petak, 6. studenog u Rock Caffeu u Puli, u kategoriji grupa natječu se sastavi Barban Stones (Barban), Be Blue (Rovinj), Double Dose Blues Band (Pula) i Vervet (Novigrad), a kao gost će publiku zabaviti izvrstan labinski power-blues trio The Mezcal Moon.

Na velikom nacionalnom finalu, koje će se održati u subotu, 7.studenog u pulskom Rock Caffeu, nastupaju pobjednici oba regionalna finala, Tony Lee King u solo/duo kategoriji te slovački duo Luboš Bena & Bonzo Radvanyi, koji će iste večeri biti i u stručnom žiriju Challengea.

Žiri će na završnoj večeri odabrati će pobjednika, koji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - 32th International Blues Challengeu, koje će se od 26. do 30. siječnja održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 7th European Blues Challengeu u proljeće 2017. godine. Uz to, pobjednici osvajaju i snimanje singla u zagrebačkom ”Greenwood” studiju.

Udruga ”Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove... Do sada je organizirala više od 400 koncerata, 6 Zagreb International Blues Festivala, 6 Croatian Blues Challengea, objavila 4 kompilacijska CD albuma, 7 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te pet puta u Berlin, Toulouse. Rigu i Brisel na European Blues Challenge. Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj saznajte na: www.croblues.com.

Zagreb, Bikers Beer Factory, 05.11.2015. - Regionalno finale
Pula, Rock Caffe, 06.11.2015. - Regionalno finale
Pula, Rock Caffe, 07.11.2015. - Nacionalno finale

Objavljeno 03.11.2015.

Vremeplov

Nitko nije potpuno sretan. To nije ljudski.
Billie Joe Armstrong (Green Day)