Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Predstavljamo vam The Red Roosters

Predstavljamo vam The Red RoostersČisti entuzijazam i energija njihovih nastupa, ali i stil glazbe koji izvode od samih početaka bilo je ono što osječki rock’n’roll bend The Red Roosters izdvaja iz mase neafirmiranih mladih bendova.

Sve je počelo 2004. godine kada je bend osnovan, a osim obrada davno zaboravljenih hitova njihovih uzora, od početka sviraju i svoje autorske stvari. Svoj razvoj gradili su polako i temeljito. Najprije su osvojili domaću publiku u Osijeku i Slavoniji, a kada su prvi put došli u Zagreb, dobar glas o njima pročuo se po cijeloj Hrvatskoj.

2009. godine band je dobio još jedno priznanje u vidu nagrade Mega muzike i HGU-a kao najperspektivniji mladi sastav, a 2010. stiže im poziv iz Londona. Nakon čak tri odrađena nastupa u jednm londonskom klubu, bend se vratio u Hrvatsku sa sjajnim dojmovima i kritikama engleske publike, a nedavno im je pružena prilika da pred tom istom publikom ponovno zasviraju u sklopu natječaja web sitea Supajam.

Supajam je site za promociju mladih neafirmiranih bendova te često organiziraju natječaje, a jedan od zadnjih bio je natječaj za nastup na festivalu ”Benicassim” u Španjolskoj. Zadovoljiti kriterije natječaja i nije bilo tako lako s obzirom da je osim dovoljnog broja glasova publike, bilo je nužno dobiti i potvrdno mišljenje žirija. Taj kriterij uveden je kako bi se zadržala određena kvaliteta, budući da se glasovima publike može lako manipulirati. Od preko 1000 prijavljenih bendova, The Red Roosters ušli su u drugi krug s još 13 bendova koji su se u jednoj od dvije polufinalne večeri dobili priliku predstaviti u londonskom Power’s baru.

Nastupi 14 bendova koji su ušli u polufinale održavali su se 1. i 3. srpnja, a The Red Roosters zasvirali su u sklopu druge večeri pred punim klubom. Kako je Power’s Bar je relativno mali klub, važnost svirke za sve bendove u konkurenciji daleko je premašivala dimenzije kluba. Iako je to bila svirka natjecateljskog tipa, atmosfera među izvođačima bila je zaista pozitivna i prijateljska te omogućila Roostersima da se iz Londona vrate s brojnim kontaktima te pozitivnim kritikama britanske publike.


Već u svojim počecima, Roostersi su bili svjesni da stil glazbe koji oni sviraju nije baš česta pojava u našim krajevima. Tada su mislili da je to lokalna stvar, jer nitko u Osijeku nije bio sličnog usmjerenja, a tek nakon odrađneih brojnih nastupa, ostali su iznenađeni da takvih bendova baš nema ni u ostatku Hrvatske, ali i šire.

Za budućnost The Red Roosters imaju velike planove. Na njihovoj listi prioriteta za početak je snimanje spota za njihov prvi singl Send Her Back, nakon čega se dečki vraćaju u studio gdje će snimiti sve pjesme koje imaju u demo verzijama, ali i nove, tek nastale stvari. S kompletnim materijalom dečki će krenuti u potragu za izdavačem s najboljom ponudom i vizijom za prezentaciju Roostersa.

Osim povratka u studio, bend već ima u planu i nekoliko nastupa pa se i sami možete uvjeriti što je to što Roosterse čini drugačijima od drugih. Dečki smatraju da je ključna stvar upravo to što zaista uživaju u repertoaru koji izvode te što taj osjećaj uspijevaju podijeliti s publikom, jer kako kažu, kemija s publikom nikada ih nije iznevjerila.

Objavljeno 02.08.2013.

Vremeplov

Ja sam cinik pun nade.
Tracy Chapman