Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prijave za 10th Croatian Blues Challenge

Prijave za 10th Croatian Blues ChallengePočele su prijave za jubilarno, deseto nacionalno natjecanje najboljih hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challenge. Ovogodišnji Challenge će se održati u klubu ”Rock Caffe” u Puli, a već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije: četvrtak, 25.10.2018. Solo/duo kategorija i petak, 26.10.2018. Band kategorija, dok je subota, 27.10.2018. rezervirana za pobjednike u obje kategorije te posebne goste.

Prijave za 10th Croatian Blues Challenge traju do do nedjelje 21.10.2018. u ponoć.

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - 35th International Blues Challengeu, koji će se od 22. do 26. siječna 2019. održati u prijestolnici bluesa - Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 10th European Blues Challengeu, koji će se održati 2021. godine.

Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da su četiri naša predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci) ušla u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Udruga ”Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove... Do sada je organizirala više od 400 koncerata, 9 Zagreb International Blues Festivala, 9 Croatian Blues Challengea, objavila desetak kompilacijskih albuma, 10 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te 8 puta u Berlin, Toulouse, Rigu, Brisel, Torritu, Horsens i Hell na European Blues Challenge.

Više o udruzi, Challengeu i bluesu u Hrvatskoj čitajte na novoj, u završnoj fazi izgradnje, web stranici.

Objavljeno 01.10.2018.

Vremeplov

Još živimo u dosta divljoj varijanti kapitalizma, a potražnja za kulturom, bila ona popularna ili visoka, nije tolika niti će ikada biti kao za pivom i nogometom... Kulturnjaci vole da ih se tretira kao zaštićenu vrstu i ne žele shvatiti da je na kraju dana njihov izričaj, bez obzira na granu kulture, samo još jedan proizvod na tržištu, i potrebno je vraški se potruditi da bi svoju zamisao ili djelo podijelili sa svijetom.
Ivan Šarar, riječki menadžer i glazbenik (Let3)