Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Promo optužuje HDS-ZAMP za reketarenje

Promo optužuje HDS-ZAMP za reketarenjeHDS-ZAMP se koristi ucjenama i reketarenjem protiv organizatora koncerata u Hrvatskoj, rečeno je na konferenciji udruge Promo koja okuplja organizatore koncerata, prenosi Internet Monitor. ZAMP je naplatna služba Hrvatskog društva skladatelja, a Promo ih optužuje da koristi svoj monopolistički položaj kako bi bez kontrole i objašnjenja nametao svoja pravila i cjenike vezane uz izvođačka autorska prava.

Promo je u zagrebačkoj Tvornici, koja je jedna od članica, iznio kako im ZAMP prijeti mogućim tužbama, samim tužbama i policijom u naplaćivanju svojih tarifa, dok je odvjetnik udruge Jadranko Črnko rekao da se ZAMP služi ”krivičnim djelom ucjene”. Promo kaže da im ZAMP zabranjuje održavanje koncerata ili prijeti zabranom u slučaju neplaćanja te slične prijetnje iznose i samim dvoranama u kojima se koncerti održavaju, iako prema zakonu na to nemaju pravo jer koncerte dogovaraju izvođač i organizator, a ZAMP tu služi kao servis za evidenciju, kažu iz Proma. Darko Putak je ovakvo ponašanje nazvao ”reketarenjem”.

Udruga smatra da HDS-ZAMP iskorištava krajnje loš zakon te da guši organiziranje stranih izvođača u Hrvatskoj previsokim tarifama. Tako je navedeno kako u Hrvatskoj od cijene ulaznice na koncert 10% ide ZAMP-u, što je navodno najviši postotak u svijetu. U SAD-u je ta brojka 0,3 posto, Britaniji 3%, Njemačkoj 3,9%, Francuskoj 5%, u Švedskoj 5,5%, a kao jedina zemlja s jednako visokim postotkom kao u Hrvatskoj navedena je ...ehm... samo Srbija. Izgleda da je počeo glazbeni rat brojki i novaca.

N/A

Objavljeno 21.01.2006.

Vremeplov

Nevjerojatno je koliko mnogo možeš naučiti ako su tvoje namjere stvarno iskrene.
Chuck Berry