Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Proslava 50 godina Hip Hopa i 30 godina Blackouta u klubu Aquarius

Proslava 50 godina Hip Hopa i 30 godina Blackouta u klubu AquariusU godini kada Hip-Hop slavi 50. rođendan, organizacija Blackout Hip Hop se u punoj snazi vraća u prostore zagrebačkog hrama Hip-Hopa, klub Aquarius, da proslave 30 godina rada te dovode legendarna imena s američke scene – Souls Of Mischief i Non Phixion.

Nakon rođenja radijske emisije Blackout 1993. godine na nekadašnjem Radiju 1 i kasnijeg angažmana na Radiju 101, entuzijasti Phat Phillie (Filip Ivelja) i DJ Frx (Kristijan Frković) kreirali su temelje za ozbiljan razvoj i progres Hip-Hop kulture, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji.

Trideset godina kasnije Blackout je i dalje aktivan u obliku svjetski poznatog websitea blackouthiphop.com, ali prije svega kao organizator Hip-Hop evenata u Zagrebu i regiji. Ta duga tradicija koncerata broji preko 100 aktova s američke scene, kao što su Big L, O.C., Busta Rhymes, Redman i Method Man, Wu-Tang, DJ Premier, DJ Jazzy Jeff, De La Soul… od kojih je većina održana baš u klubu Aquarius.

Uoči globalne proslave 50 godina Hip-Hopa, Aquarius će 28.10.2023. ponovo postati epicentar okupljanja ljubitelja hip-hop kulture. U skladu s prethodnim organizacijskim postignućima, ove će godine zagrebačka publika biti počašćena koncertima dvaju legendarnih američkih grupa – Souls Of Mischief i Non Phixion.

Kalifornijska grupa Souls Of Mischief svoj prodor na scenu obilježila je 1993. godine albumom “93 ‘til Infinity”. Usprkos tada enormnoj popularnosti G-Funk pravca, ova grupa iz Oaklanda uspjela je singlom “93 ‘till Infinity” probiti put do Billboard-ove ljestvice Hot 100 čime je grupa instantno zaradila na velikoj popularnosti među rap slušateljima. Zbog njihove blage eklektike u glazbi; jazzy pristupa u produkciji matrica i karakterističnog načina slaganja rima grupa je kroz vrijeme dobila kultni status u hip-hop svijetu. Pjessma “93 ‘till Infinity” počeča je služiti kao inspiracija mnogima I tako se uvrstila u jedan od najdražih Rap songova svih vremena pripomognuta svojim hipnotizirajućim instrumentalom.Druga grupa s internacionalnog rostera, Non Phixion (Ill Bill, DJ Eclipse, Goretex i Sabac Red), dolazi sa istočne strane sjeverne Amerike i to iz Velike Jabuke. Svoju karijeru službeno su započeli 1995. godine na ulicama Brooklyn-a izbacivši single “Legacy” kojom su u underground krugovima, ali na nacionalnom nivou zadobili popriličnu pažnju. Iako zbog više razloga nisu bili u prilici objaviti album prvijenac do 2002. godine, grupa je gotovo svake godine objavljivala po par singlova koji su im zavidnom kvalitetom konstantno osiguravali sve veću popularnost i nastupe po raznim klubovima i festivalima diljem svijeta.

Grupa, barem za sada, broji samo jedan, ali uspješan studijski album – The Future Is Now – no svatko od članova (pogotovo Ill Bill i Dj Eclipse) je iznimno aktivan u solo vodama uključujući i all star projekt La Coka Nostra, tako da uz materijal grupe možete očekivati performanse ostalih uradaka iz njihove bogate diskografije.

Američkim rap velikanima atmosferu će zagrijati domaće snage – Jantar (ONI) i mladi BARS, dok će se njima pridružiti domaćin Phat Phillie, DJ Frx, Re:tro flava i Marvel za DJ pultom.

Karte za ovako bogatu hip-hop večer kreću u prodaju od 2. listopada na ticketing servisu Stereoticket. Vrata se otvaraju u 20h, koncert kreće u 21h, a afterparty je od ponoći na dalje u clubu Aquarius.

Dizajn vizuala napravio je poznati hrvatski grafički dizajner Tin Bačić.

Karte nabavite ovdje

Objavljeno 09.10.2023.

Vremeplov

Ponekad bih volio da se ne shvaćamo toliko ozbiljno.
Don Henley (The Eagles)