Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prvi krug glasovanja za Zlatnu Kooglu 2006

Prvi krug glasovanja za Zlatnu Kooglu 2006Od ponedjeljka 16. siječnja 2006. počeo je prvi krug glasovanja za nacionalnu glazbenu nagradu Zlatna Koogla 2006 koji će trajati do 01. veljače.

Tijekom dva tjedna će u prvom krugu glasovati mnogobrojni predstavnici glazbenih medija, diskografskih kuća, i glazbenici sami, te će svojim prijedlozima nominirati i odlučiti finaliste u svim ponuđenim domaćim i inozemnim kategorijama. U drugom krugu glasanja o pobjednicima će odlučivati isključivo glasači putem službenih web stranica nagrade na Zlatnakoogla.com, te dodatnim načinima glasovanja, telefonom, glasačkim listićima u novinama, SMS-om, itd...

U prvi krug nominiranih ulaze automatski svi vlasnici oficijelno objavljenih albuma u diskografskoj godini u kojoj se dodjeljuje nagrada, a ovisno o drugim kategorijama (web site, DJ godine, novi izvođač godine, koncertni nastup godine) izvođači koju su ostavili autorske tragove u zadanom razdoblju. Predstavnici diskografskih kuća, predstavnici medija, i sami nominirani glazbenici svojim će glasovima odrediti izvođače koji ulaze u drugi krug glasanja prema broju pristiglih glasova. U drugi krug se automatski kvalificiraju izvođači s najvećim brojem glasova pristiglih prema glasačkim obrascima.

Najmanje nominiranih u određenoj kategoriji može biti 5 izvođača, a najviše 10. Nagrada se dodjeljuje nezavisno od bilo kakvih utjecaja s obzirom na komercijalnost i tiraže službeno objavljenih djela, isključivo prema statističkim metodama utvrđenog broja glasova. Ovogodišnji finalisti se objavljuju 10. veljače 2006. godine u medijima i na službenim web stranicama nagrade Zlatna Koogla, a glasovanje u drugom krugu traje do 25. ožujka tekuće godine.

Time je glasačko tijelo Zlatne Koogle najdemokratičnije, najbrojnije i najobuhvatnije što se tiče ujedinjenja i vođenja brige o pravičnosti i zastupljenosti svih segmenata i učesnika glazbene scene od izvođača, diskografa, preko medija, do publike.

Podjećamo, festival i dodjela nagrada Zlatna Koogla 2006 će se održati u zagrebačkim klubovima Aquarius, Tvornica i Kset u periodu od četvrtka 30. ožujka do nedjelje 02. travnja. Na festivalu će u tom periodu nastupiti 30-ak izvođača iz zemlje i gosti iz inozemstva, a imena i raspored svih nastupajućih detaljno ćete saznati do vremena obznanjivanja finalista ovogodišnje nagrade.

Artist info

Objavljeno 12.01.2006.

Vremeplov

Nemam osjećaj domoljublja, ali imam zajedništva.
Chrissie Hynde (The Pretenders)