Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Prvih deset godina Spone!

Prvih deset godina Spone!Bliži se kraj aktualne kalendarske godine u kojoj ”Spona” slavi svoj prvi ozbiljni jubilej - desetu godišnjicu postojanja...

S obzirom da je ”Spona” krenula kao kuća koja je prvenstveno orijentirana na mlade, još neafirmirane izvođače, ponosni su na činjenicu da su u ovih deset godina objavili čak 41 debitantski album, 14 debitantskih EP-a i 19 debitantskih singlova.

Neki od izvođača koji su za njih objavili svoja prva izdanja danas su ”dogurali” do svog trećeg, četvrtog ili petog studijskog albuma, a jedan od njih je objavio svoj šesti studijski CD album.
U svojoj kući imaju i neke legendarne bendove poput istarskih ”Gustafa” te da bend ”Gretta”, koji je ponikao u Sponi, ove godine ima hit ’’Malena”, koji je već puna trideset i tri tjedna jedna od najemitiranijih hrvatskih pjesama.

Tijekom godina razvili su suradnju sa svim važnijim diskografskim kućama i glazbenim medijima, brojnim klubovima i festivalima u zemlji, mnogim fotografima, tonskim snimateljima i producentima, a u izdavačkom smislu su direktno surađivali s točno šezdeset i šest izvođača.

2008. godine su pokrenuli ”veliki” promocijski festival ”malih” bendova - ”Veliku rock eksploziju”, koja je doživjela sedam izadnja na kojima je (ne računajući ”Velike rock eksplozije u gostima” i nekoliko ”Malih rock eksplozija”) u sklopu dvadeset i jednog koncerta nastupilo osamdeset bendova.

Svake godine redovito su objaviljivali i CD kompilaciju na kojoj se nalazi po jedna pjesma svih sudionika festivala te bonus pjesme izvođača koji su nastupili na prijašnjim izdanjima ”Eksplozije”.

Također, od 2008. godine sudjeluju i u organizaciji ”HGF demo festivala”, jednog od najvećih i najdugovječnijih nacionalnih festivala neafirmiranih izvođača, na koji se svake godine prijavi dvjestotinjak mladih glazbenih sastava.

Prošlogodišnji punoljetni, osamnaesti ”HGF” se održao u četrnaest hrvatskih gradova, gdje je održano dvadeset i osam koncerata na kojima je nastupilo više od stotinu demo bendova i brojni afirmirani gosti. Od 2009. godine Spona redovito objavljuje CD kompilaciju ”HGF finalisti” s po jednom pjesmom svih finalista festivala.

Posebnu pažnju unazad nekoliko godina Spona posvećuje bluesu te je jedan od utemeljitelja udruge ”Hrvatske blues snage”, natjecanja ”Croatian Blues Challenge” (s kojeg pobjednici odlaze na ponajveće svjetske blues festivale - ”International Blues Challenge” u Memphisu te ”European Blues Challenge”) te ”Zagreb International Blues Festivala”.

Šećer za kraj je odlična suradnja Spone i ”Zagrebačkog kvarteta”, jednog od najstarijih i najpriznatijih svjetskih gudačkih kvarteta. Spona već petu godinu u nizu organizira njihov tradicionalni koncertni ciklus - ”Zagrebački kvartet @ HGZ”.

U 2014. godini Sponini su izvođači bili izuzetno produktivni i uspješni: objavili su petnaest albuma (devet studijskih i šest kompilacijskih), devetnaest singlova, sedam maksi singlova / EP-a te više od trideset spotova.

Objavljeno 29.12.2014.

Vremeplov

Biti pjevačica je dar. Znači da maksimalno koristim dar kojim me je Bog podario. Sretna sam s time.
Aretha Franklin