Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Psihodelične rokerice Lucidvox u Močvari

Psihodelične rokerice Lucidvox u Močvari20.08. u zagrebačku Močvaru dolazi Lucidvox, psihodelični rock, noise, punk stav uz dodatak ruskog folka te jazz ritmova.

Lucidvox je all-female bend osnovan 2013., a na početku su djevojke svirale obrade grupa poput Sonic Youth, Pixies, White Stripes ili Warpaint. Ubrzo su počele stvarati vlastite glazbe pod utjecajem tih bendova te energičnim nastupima stekle popularnost kao jedan od najupečatljivijih izvođača na ruskoj DIY sceni krajem prošlog desetljeća. Glas o njima počeo se širiti diljem Europe pa je tako došao i do legendarnog Chrisa Eckmana koji vodi izdavačku kuću Glitterbeat Records za koju su Lucidvox objavile svoj prvi album “We Are”.

Taj album označio je i pojavljivanje grupe u vodećim svjetskim glazbenim medijima, ali i na mnogim velikim glazbenim festivalima i klubovima. Njihovi energični nastupi ostavili su sjajne impresije te se o Lucidvox počelo pisati kao o jednom od zanimljivijih mlađih europskih bendova. Nakon nastupa diljem Europe sada napokon dolaze u Zagreb da se uvjerimo u sve što se o njima piše i vjerujemo kako se nitko neće razočarati.

Inače, Lucidvox je specifičan i po tome što su članice benda učile svirati instrumente samo kako bi oformile ovaj bend. Galla i Nadežda nikada prije Lucidvox nisu svirale gitaru, odnosno bubnjeve, Alina je imala malo iskustvo u sviraju flaute, ali nije pjevala, dok je jedino basistica Ana i prije Lucidvox svirala u bendu.

Ulaznice po cijeni 6e možete kupiti online, na dan koncerta cijena će biti 8e.

Objavljeno 25.07.2023.

Vremeplov

Da... pjevam. Ali ne vidim sebe kao pjevača.
Graham Coxon