Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Psihomodo Pop - Are You in Love with Gobac?

Psihomodo Pop - Are You in Love with Gobac?Zagrebačka grupa Psihomodo Pop osnovana je 1983. godine, a svoj glazbeni izričaj grupa je otpočetka gradila na čvrstim punk i rock temeljima. Već tada je bila vidljiva još jedna važna odrednica grupe: žestok i uvjerljiv koncertni nastup grupe na čelu s frontmanom Davorom Gopcem koji je zauvijek promijenio sva pravila uobičajene rock predstave na tadašnjoj glazbenoj sceni.
Upravo je na koncertima Psihomodo Popa publika mogla na najbolji način vidjeti i osjetiti da rock’n’roll nije samo glazba nego i stil života. Zbog osebujnog pristupa u glazbenom i scenskom izrazu Psihomodo Pop je punih šest godina imao status demo grupe bez ikakve šanse da im itko objavi ploču. Naoko...

Napokon, krajem 1988. godine izlazi prvi album Godina zmaja koji ih odmah promovira kao jednu od vodećih grupa na tadašnjoj rock sceni. Hit-pjesma Ja volim samo sebe (u engleskoj veziji još neobičnijeg naslova I’m in love with Gobac) u brojnim je novinskim anketama proglašena pjesmom godine. Iste godine Psihomodo Pop nastupa na Grote prijs of Netherland (Velika nagrada Nizozemske) gdje su u konkurenciji od 600 rock-grupa odabrani među 6 najboljih. Ovaj uspjeh nije prošao nezapaženo, pa se za Psihomodo Pop zainteresirao tada popularni voditelj MTV-a Marcel Vanthil koji je promovirao brojne spotove na MTV-u.

Nakon uspješnih nastupa u Nizozemskoj na svjetski poznatim pozornicama (Paradiso i Milky way Psihomodo Pop 1989. izdaje live album Live in Amsterdam. 1990. grupa odlazi na tromjesečnu turneju po tadašnjem SSSR-u gdje su održali šezdesetak rasprodanih koncerata, objavljuje video kasetu Briliant Video. Psihomodo Pop i sudjeluje na kompilaciji ZG Rock Forces live. Kruna te godine je nastup grupe sa svjetski poznatom punk-rock grupom Ramones na koncertima u Ljubljani i Zagrebu. Iste godine objavljen je treći album Sexy magazin koji je imao odličan prijem, ali zbog početka agresije na Hrvatsku nije doživio promotivnu turneju.

1992. godine izdan je album Tko je ubio Mickey Mousea na kojem su, između ostalih, i pjesme koje je grupa izvela u brojnim dječijim TV-emisijama. Krajem 1993. Psihomodo Pop izdaje novi projekt pod nazivom Srebrne svinje koji sadrži hitove Osjećam se haj i Starfucker. Za pjesmu Starfucker snimljen je spot u suradnji s, do tada nepoznatim, Radislavom Jovanovim - Gonzom koji je svojom kvalitetom nametnuo nove standarde u video-produkciji. Spot je 1994. osvojio nagradu Oktavijan na Filmskomfestivalu u Zagrebu, te Porin za najbolji spot 1995. godine.

Krajem 1995. Psihomodo Pop izdaje album Unpljugd (koji je zapravo The Best of...) snimljen na akustičnim instrumentima što je tada bio vrlo popularan trend u svijetu. S ovog albuma skinuta je hit-pjesma Natrag u garažu za koju je Gonzo režirao video spot koji je 1996. godine bio najprikazivaniji video-spot na HTV-u i drugim TV-postajama u Hrvatskoj.

1997. izlazi novi CD Sextasy koji nije bio samo tonski zapis, već interaktivni CD s podacima o članovima grupe i prigodnim igricama. Omot ovog CD-a je nagrađen PORIN-om, a hit-pjesmama Bože čuvaj Psihomodo Pop postaje broj 1. na mnogim top-listama. 1999. Psihomodo Pop objavljuje koncertni album snimljen u Mariboru.

2000. godine izlazi album pod naslovom Debakl s kojeg su skinuta četiri singla za koje su snimljeni video-spotovi: Debakl, Baby, Duga devetka i Cijeli sam od stakla. 2001. album Debakl dobio je nagradu Porin za najbolji rock album.

Dvadeset godina postojanja Psihomodo Pop je proslavio serijom koncerata i kompilacijom Tekućih 20. Krajem 2004. godine izlazi studijski album Linoleum Boy, a Psihići tijekom 2005. i 2006. nastavljaju s koncertnim aktivnostima.

Link: www.psihomodopop.hr

Anton Cvijić / Artist Info

Objavljeno 24.08.2006.

Vremeplov

Dobar kompozitor ne imitira, on krade.
Igor Stravinsky