Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Punčke u Tvornici kulture!

Punčke u Tvornici kulture!Indie rock trio Punčke održat će u subotu 08.02. centralnu koncertnu promociju albuma “Sunčano s povremenom naoblakom” u Malom pogonu Tvornice kulture.

Originalno iz Vinkovaca i Novske Punčke su nekada brojile i 6 članica, no krajem 2009., vraćaju se tročlanoj jezgri koja se sastoji od Lucije (gitara / vokal), Ruby (bubnjevi) i Anje (bass gitara). Kako se ne žele ograničavati na samo jedan glazbeni pravac, cure danas u svojim pjesmama kombiniraju različite utjecaje i stvaraju nekakav drugačiji zvuk od onoga što je bilo u početku benda, a publika ih često opisuje kao indie-pop bend s primjesama Televisiona, Joy Divisiona, Patti Smith i drugih.

Prvo izdanje, album “Robot koji hekla” same su objavile 2010., nakon koga je usljedio EP “Mehanizmi obrane” (2012.) te već spomenuta hvaljena ploča “Sunčano s povremenom naoblakom” kojeg su Punčke službeno izbacile u rujnu prošle godine. Velik uspjeh aktualnog albuma rezultat je fascinantne i nenametljivo moćne kolekcije zaraznih pop melodija i šarmantnih tekstova često nošenih distorziranom bukom i kontroliranim kaosom kojeg proizvode tri naizgled plahe djevojke. Tekstualno Punčke su jedan od najiskrenijih bendova na koje ćete naići, pa kad u nastupnom singlu “Petra Pan” pjevaju “Biti sretan, to je najbolje” imaju moć razoružati i najveće pesimiste. Bitan dio proboja Punčki leži u neumornom touriranju po cijeloj regiji. Samo u prethodne dvije godine odsvirale su više od 60 koncerata u Hrvatskoj i okolnim zemljama, uključujući priznate festival poput Terranea, InMusica i Jelen Demo Festa.

U recentnim godišnjim top listama mnogih novinara i medija Punčke i njihov album nalaze se u samom vrhu bilo da se radilo o albumu, singlu ili bendu godine, po izboru urednika ili publike. Ta kombinacija glasova I fanova i specijaliziranih novinara najbolji je pokazatelj koliko su Punčke pogodile pravu žicu.

Prepoznali su to i Filip Meštrović i Marinko Marinkić autori dokumentarca “Punčke” snimanog od kraja 2011. do proljeća 2012. i premijerno prikazan na DORF-u u Vinkovcima u ožujku 2013. godine.

Ulaznice za koncert u prodaji su po cijeni od 20 kn, dok će na dan koncerta cijena iznositi 25 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Entrio prodajna mjesta i www.entio.hr

Objavljeno 27.01.2014.

Vremeplov

Album smo radili zato jer smo mi htjeli, a ne zbog nekih pritisaka sa strane, da nas netko tjera da ga radimo.
Simon Rix (Kaiser Chiefs)