Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Radio Aktiv inspirirao gimnazijalce iz Crne Gore

Radio Aktiv inspirirao gimnazijalce iz Crne GoreGimnazijalci iz Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“ u Budvi snimili su svoju verziju spota za pjesmu „Stvaran svijet“ pulsko-zagrebačkog rock/ska kolektiva Radio Aktiv.

Time su htjeli upozoriti prije svega vršnjake na pretjerano korištenje tehnologije što za posljedicu ima udaljavanje od stvarnog svijeta, a pritom su pokazali na koje se sve kvalitetne načine može iskoristiti slobodno vrijeme.

Mladi Crnogorci snimili su spot u sklopu izbornog predmeta Medijska pismenost, a sve je počelo od jedne vožnje.

’’Dok sam bila u autu s mamom, počela je ova pjesma pa je mama pojačala radio i rekla mi da obavezno čujem tu stvar. Nakon 15-ak dana dobili smo zadatak da napravimo reklamu, kratki film ili nešto tako. Prijateljima sam pokazala pjesmu i svima se jako svidjela’’, rekla je idejna začetnica ovog projekta, šesnaestogodišnja Vasilisa Burić.

Spot su snimali i montirali dva dana, bez pomoći profesora i roditelja, a budući da su reakcije više nego pozitivne, u planu imaju snimiti i obradu iste pjesme. Kako bi to moglo zvučati, može se pogledati u posljednjoj minuti spota. Uz Vasilisu u snimanju spota sudjelovali su i njeni prijatelji iz drugog razreda spomenute škole: Sara Vujačić, Ana Stanojević, Ana Carević, Ksenija Gaković, Veljko Marović i Dejan Škiljić.

’’Spot nas je jako ugodno iznenadio! Drago nam je da su mladi prepoznali poruku i prenijeli ju na svoj način, a posebno što je ona doprla i do Crne Gore. Lijepo je znati da tvoja glazba inspirira druge ljude i potiče na razmišljanje’’, kaže autor pjesme Branimir Čubrilo.

Hvalevrijedan uradak crnogorskih gimnazijalaca odlična je uvertira za najavu novog spota Radio Aktiva za singl „Ovo nije san“ u duetu s ovogodišnjom dobitnicom Porina Martinom Geber Geby koji trenutno osvaja etere radio postaja širom regije.

Spot će svjetlo dana ugledati sredinom siječnja, a režirat će ga Jura Troje. Zgusnuti raspored u prosincu Radio Aktiv dovršit će istarskom mini turnejom, a možete ih pogledati i poslušati 26.12. u Umagu (American Bar), 27.12. u Rovinju (RMF) i 28.12. u Puli (Rocktarata).


Objavljeno 24.12.2015.

Vremeplov

Kažu da živim brzim životom. Možda mi se samo sviđa brz način života. Ne bih ga se odrekao za ništa na svijetu. Neće trajati zauvijek, ali uspomene hoće.
Dennis Wilson (The Beach Boys)