Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Radio Aktiv inspirirao gimnazijalce iz Crne Gore

Radio Aktiv inspirirao gimnazijalce iz Crne GoreGimnazijalci iz Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“ u Budvi snimili su svoju verziju spota za pjesmu „Stvaran svijet“ pulsko-zagrebačkog rock/ska kolektiva Radio Aktiv.

Time su htjeli upozoriti prije svega vršnjake na pretjerano korištenje tehnologije što za posljedicu ima udaljavanje od stvarnog svijeta, a pritom su pokazali na koje se sve kvalitetne načine može iskoristiti slobodno vrijeme.

Mladi Crnogorci snimili su spot u sklopu izbornog predmeta Medijska pismenost, a sve je počelo od jedne vožnje.

’’Dok sam bila u autu s mamom, počela je ova pjesma pa je mama pojačala radio i rekla mi da obavezno čujem tu stvar. Nakon 15-ak dana dobili smo zadatak da napravimo reklamu, kratki film ili nešto tako. Prijateljima sam pokazala pjesmu i svima se jako svidjela’’, rekla je idejna začetnica ovog projekta, šesnaestogodišnja Vasilisa Burić.

Spot su snimali i montirali dva dana, bez pomoći profesora i roditelja, a budući da su reakcije više nego pozitivne, u planu imaju snimiti i obradu iste pjesme. Kako bi to moglo zvučati, može se pogledati u posljednjoj minuti spota. Uz Vasilisu u snimanju spota sudjelovali su i njeni prijatelji iz drugog razreda spomenute škole: Sara Vujačić, Ana Stanojević, Ana Carević, Ksenija Gaković, Veljko Marović i Dejan Škiljić.

’’Spot nas je jako ugodno iznenadio! Drago nam je da su mladi prepoznali poruku i prenijeli ju na svoj način, a posebno što je ona doprla i do Crne Gore. Lijepo je znati da tvoja glazba inspirira druge ljude i potiče na razmišljanje’’, kaže autor pjesme Branimir Čubrilo.

Hvalevrijedan uradak crnogorskih gimnazijalaca odlična je uvertira za najavu novog spota Radio Aktiva za singl „Ovo nije san“ u duetu s ovogodišnjom dobitnicom Porina Martinom Geber Geby koji trenutno osvaja etere radio postaja širom regije.

Spot će svjetlo dana ugledati sredinom siječnja, a režirat će ga Jura Troje. Zgusnuti raspored u prosincu Radio Aktiv dovršit će istarskom mini turnejom, a možete ih pogledati i poslušati 26.12. u Umagu (American Bar), 27.12. u Rovinju (RMF) i 28.12. u Puli (Rocktarata).


Objavljeno 24.12.2015.

Vremeplov

Ne postoji nikakav recept za uspjeh u glazbi. Sjećam se dosta bendova koji su mislili da će ako budu vrhunski svirali nešto i napraviti na sceni. Zatvarali su se u garaže i bjesomučno radili svaki dan probe. Mi to nismo radili. Dođemo na probu, pa ako nam se ne da svirati odemo na pivu. Mislim da je najvažnija zdrava atmosfera u bendu...
Mladen Subošić Suba (Hladno pivo)