Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rambo Amadeus, Two Winnetous and One More

Rambo Amadeus, Two Winnetous and One More Svjetski Kilo Car Rambo Amadeus prije koncerta u zagrebačkom klubu Sax trebao se pojaviti u 18:00 sati u Dancing Bear shopu u Gundulićevoj 7 kako bi se družio sa svojim fanovima i potpisivao svoj paket „Six pack“ koji sadrži njegovih 5 albuma, no zbog zbog tehničkih problema na putu, on se nije pojavio na žalost njegovih najvjernijih obožavatelja.

Iako je Rambov susret s obožavateljima u Dancing bear-u izostao, bend i glavna zvijezda sretno su stigli do svog odredišta. Klub Sax se već zarana počeo puniti obožavateljima dok je sam koncert počeo oko 23:30 sata.

Rambo i njegovi Winetou-i (i još jedan) bili su izuzetno raspoloženi te su svoje obožavatelje nagradili izuzetno uspješnim koncertom koji je trajao do pola 2 sata iza ponoći. Atmosfera je bila odlična i svi su se u prepunom Saxu odreda odlično zabavljali. Rambo je svirao svoje uspješnice i hitove, publika je izvrsno reagirala i osjetilo se da su se ovdje našli samo istinski ljubitelji Rambovog lika i djela, unatoč što su naizgled djelovali vrlo raznoliko što po stilu, što po godinama.

Rambo je bio i predvidljiv i nepredvidljiv u isto vrijeme. Ušetao je elegantno na scenu u sakou i šeširu, koje je skinuo već nakon druge pjesme uz isprike publici, no s pravom jer je atmosfera bila užarena od prvog takta. Prepun izvrsnih urnebesnih inteligentnih pošalica, odličnih jazz momenata, s primjesama reggae glazbe, funka, rap-a, fusion-a klasike, rocka i mrvicama utjecaja narodne glazbe dokazao je godinama poput vina. Vina koje godinama samo dobiva na kvaliteti. A i godina berbe je pogođena.

Pratim ga dugi niz godina i rijetko se dogodilo da me razočara. Uvijek je posao odrađivao korektno. Ovog je puta razorio. Da li ga je ponijela atmosfera ili je osjetio vibru ovog odličnog mjesta? Interakcija s publikom bila je urnebesna. Naročito zabavan dio bio je kada je s obožavateljima razmijenio svoja razmišljanja povodom proslave svog rođendana. Svog pedeset prvog rođendana.

Naime, svečano je objavio kako je tim činom postao većinski vlasnik svog života, a zatim proglasio konačnu i apsolutnu autonomiju nad njime te se slikovito izrazio nekolicinom primjera uzvišenih osjećanja vezanih uz taj doseg. Osim toga, publiku je animirao na razno razne načine, ali i našalio se malo na svoj račun, mrvu na račun publike, zaredalo se nekoliko bockanja i pošalica vezanih uz situaciju na našim prostorima, a sve uz odlično podešen zvuk.

Zaključak je da je večer u Saxu prošla u vrhunskoj zabavi i odličnoj atmosferi. Osobno bih samo radije da se i kod nas kao i u svijetu koncerti ovakvog tipa održavaju u neko normalnije vrijeme. No to je samo moja osobna želja.

Kako je bilo u Saxu pogledajte u našoj Fotogaleriji.

Elizabeta Milanović GlavicaObjavljeno 10.11.2014.

Vremeplov

Coutry glazba je jednostavna - tri akorda i istina.
Harlan Howard