Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Razočarana Močvara: Ryan Davis, Ned Collette

Razočarana Močvara: Ryan Davis, Ned ColletteNakon dugih pet godina vraća se program Razočarana Močvara...

Na konstituirajućem gigu nove Razočarane Močvare nastupit će upravo onaj koji ju je 2019. sahranio – Ryan Davis iz grupe State Champion, a s njim će nastupiti i njegov prijatelj Ned Collette.

Tko god da je pratio rad ovog branda, jamačno se sjeća grupe State Champion. A možda i ne, vjerojatno precjenjujemo vlastiti značaj. Uglavnom, State Champion su sjajan i nevjerojatno hvaljen američki indie/country rock bend predvođen gorespomenutim Ryanom Davisom, dva su puta svirali u Močvari i oba puta satrali.

Nismo sigurni u trenutni status State Championa, ali neumorni Ryan ionako ima novi projekt – pojačan svojim Roadhouse Bandom, izbacio je “Dancing on the Edge”, 53-minutni manifest podrumskog folka, koji sadrži koješta, od ogoljenih avant-folk numera do eksperimentalnog folk rock prangijanja uz bend. No, s obzirom na to da Ryan Davis nikad nije oklijevao izaći van okvira žanrova unutar kojih se kretao, ništa nas ne čudi – a ponajmanje činjenica da je i “Dancing on the Edge” još jedno remek djelo ovog renesansnog čovjeka.

Inače, Ryan Davis ovom zgodom dolazi bez Roadhouse Banda, svirat će uz matrice i obećava nam da to neće biti cringe, u što bezrezervno vjerujemo.

Ned Collete je Australac stacioniran u Berlinu, vjerojatno da pobjegne od svih onih paukova, zmija, čudnovatih kljunaša i sličnih abominacija prisutnih u matičnoj mu državi.

U glazbenom pogledu, Ned je sklon dubokom, kompleksnom, a možda i trunku avangardnom folku, što možda objašnjava i redovnu suradnju s Chrisom Abrahamsom iz grupe The Necks.

Nastavit će se u revijalnom tonu i spomenuti da mu ove godine izlazi i novi album, “Our Other History”, kojem su, među ostalima, doprinos dali Jim White i Mick Turner iz Dirty Three.

Objavljeno 08.06.2024.

Vremeplov

Možete svirati s takozvanim ”pravim glazbenicima”, no prava glazba dolazi kada dođe do interacije među stvarnim ljudima.
John Fogerty