Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Remote festival - Drugog dana festivala!

Remote festival - Drugog dana festivala!Drugi dan Remotea, glazbenog festivala proširene stvarnosti, u nedjelju 21. veljače donosi nastupe grupa Elemental, Mixed Up Mary, Mašinko i ELEVEN. Virtualni ulaz u festival bit će otvoren od 18.00, dok svirke počinju od 19.00.

Drugi dan festivala će svojim nastupom otvoriti Elemental, jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih hip hop bendova ovog podneblja. Prošlogodišnji i aktualni album “Ilica” objavljen je digitalno i služi kao testament vremenima u kojima se nalazimo, a noseći singl “Hej sanjalice” osvojio je radijske postaje diljem Hrvatske.

Zbog smanjenih koncertnih aktivnosti Elemental od početka pandemije nije održao niti jedan koncert, a upravo će na Remoteu premijerno izvesti neke od pjesama s novog albuma. Koncert će ujedno donijeti i presjek više od dva desetljeća karijere kao i hitove koji su oblikovali brojne generacije obožavatelja.

Okosnicu benda Mixed Up Mary čini glazbeno-bračni par Ana i Konrad Lovrenčić, a svoj stil nazivaju chamber pop. Sjajni debitantski album “Umolomni” naslijedio je novi singl “Mjesto” snimljen u prošlogodišnjem periodu izolacije, a svoje mjesto će naći na drugom danu Remotea.

Zagrebački punk rock bend Mašinko jedno je od najvoljenijih imena regionalne nezavisne scene. Nedavno objavljen spot za singl “Perice” sniman je uz pomoć fanova na prošlogodišnjoj proslavi 10 godina karijere i samo je još jedna potvrda kultnog statusa benda. Pjesma je skinuta s albuma “Danas ću, Sutra ću” koji je završio na listama najboljih izdanja prošle godine.

Eleven je solo techno projekt bubnjara benda ABOP, Ivana Levačića, koji aktivno djeluje i u bendovima Kries i Chui. Dobitnik je nagrade Ambasador za najperspektivniji bend/autorski projekt elektroničke glazbe.

Svemu ovome prethodi prvi dan festivala, u subotu 20. veljače, na kojem će nastupiti MI VIDA, Chui, Nipplepeople i ABOP.

Remote je glazbeni festival proširene stvarnosti, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš, stvarat će se na platformi kakva još nije viđena u našoj regiji. Publici će biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.

Nositelj Remotea je Umjetnička Organizacija Elemental, koja od 2015. godine djeluje i pod imenom 383records, a nastala je kao logični razvoj glazbene skupine Elemental, čiji su članovi aktivni u brojnim drugim glazbenim sastavima i projektima. Partneri na projektu su Promo logistika, Mozaik grupa, OOO Booking i After Records. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija putem natječaja za programe digitalne pretvorbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 50 kn za jednodnevnu ulaznicu i 60 kn za dvodnevnu, što su iznosi koji ostaju do samog festivala. Ulaznice se prodaju isključivo na webu Entria.

Objavljeno 16.02.2021.

Vremeplov

Nitko od nas ne bi uspio da nije bilo Elvisa.
Buddy Holly