Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rider liste Exit izvođača!

Rider liste Exit izvođača!I ove godine, uoči Exit festivala koji se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 12. do 15.07., zajedno sa rider listama koje šalju izvođači otvara se pitanje – koliko zvijezde nisu ili jesu razmažene.

Poneki od zahtjeva koji se dostavljaju organizatorima gotovo je nemoguće ispuniti – prije svega zbog lokalne ponude i ograničenog uvoza, te tako neke egzotično voće, specifični brendovi čokoladica i azijske poslastice nije moguće pronaći. U posljednje vrijeme, međutim, u skladu s filozofijom novog doba, koja diktira okrenutost ka lokalnom, domaćem, organskom i prirodnom, ono što karakterizira većinu izvođača je – skromnost, u zahtjevima, kao i u željama.

Planetarno poznati bend Guns N’ Roses se u skladu sa svojim statusom zvijezda i dalje drže određenog standarda u zahtjevima kojeg se ne odriču. Tako je za sastav i njihovu pratnju prije samog nastupa potrebno obezbediti 252 ručnika, kiropraktičara i masera, kao i fini toaletni papir, što je naglašeno kao veoma važno. S obzirom da članovi benda vole vježbati, potrebna im je i posebna prostorija za vježbanje, kao i četiri medicinske boce sa kisikom. Pošto se Gunsi prije nastupa vole opustiti uz prigodnu atmosferu, Axl i ekipa su u prostoriji u backstage tražili crne zavese, crne stolnjake, kao i po osamnaest crvenih i belih ruža.

Za razliku od Gunsa, pop legende New Order uprkos velikoj popularnosti ne traže puno. Njima je važno da imaju dobar izbor sendviča, domaće pivo, kao i neko kvalitetno lokalno crno i bIJelo vino i domaću juhu za ručak. Stav da je domaće i najbolje imaju i australski Wolfmother, koji su također izrazili želju da probaju lokalno vino i pivo, a od „čudnijih“ ističe se njihov zahtjev za lokalnom poznatom osobom s kojom bi se družili.

Pristalica „new-age“ filozofije je svakako Erykah Badu, koja kao veganka ima specifične zahtjeve u ishrani bez mlijeka, mesa, plodova mora, a kao omiljenu hranu ističe različite vrste luka, grah, špinat, soju, zrelo voće i povrće. U njenom rideru nigdje se ni ne spominje alkohol, za razliku od benda Gossip, čija lista, kad je u pitanju piće, je podugačka. Članovi sastava su pravi hedonisti i zahtjevaju čitav niz žestokih pića, piva, cigareta, energetskih pića koja će sa svim tim mješati, te nije ni čudo što je na listi i vitamin C, koji im je vjerojatno potreban da bi se sutradan okrijepili.

Svakako jedan o zanimljivijih ridera imaju i Hercules and Love Affair. S obzirom da paze na budžet organizatora naglasili su da im je potreban ne previše skup šampon, regenerator i gel za tuširanje, kao i 6 crnih pari čarapa. Šta će sastav popiti i pojesti ovisi od dana kad nastupaju, te je petak rezerviran za vodku i ribu. Pošto se planiraju smucati po festivalu, tražili su i šaku tokena, 6 limeta, 6 limuna, svježu mentu i shaker. Ako ih sretnete negdje usput, tražite da vam smućkaju koktel!

ULAZNICE
U ponudi se nalaze ulaznice i paketi za Exit Festival:
Festivalska ulaznica po redovitoj cijeni od 555 kn.
Premium paket (za nove kupcce) koji uključuje festivalsku ulaznicu, prijevoz I mjesto u kampu po cijeni od 895 kn, odnosno 745 kn za kupce iz Osijek.
Jednodnevne ulaznice: četvrtak, petak ili nedjelja po 245 kn, dok je cijena za subotu 260 kn.
Kamp po cijeni od 190 kn.

Službena prodajna mjesta u Hrvatskoj su:
Dallas Music Shop, Teslina 14, Zagreb
AVE Fasion Store, Portanova, Svilajska 31a, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik

Objavljeno 11.06.2012.

Vremeplov

Danas svatko piše, novinari su priglupi, nemaju podloge, nisu educirani, mediji zatupljuju ljude. Let 3 je tu da lupanjem kurca po čelu krijepi i osvješćuje napaćeni narod. To nam uspijeva i zato se tome veselimo.
Damir Martinović Mrle (Let3)