Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rider liste Exit izvođača!

Rider liste Exit izvođača!I ove godine, uoči Exit festivala koji se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 12. do 15.07., zajedno sa rider listama koje šalju izvođači otvara se pitanje – koliko zvijezde nisu ili jesu razmažene.

Poneki od zahtjeva koji se dostavljaju organizatorima gotovo je nemoguće ispuniti – prije svega zbog lokalne ponude i ograničenog uvoza, te tako neke egzotično voće, specifični brendovi čokoladica i azijske poslastice nije moguće pronaći. U posljednje vrijeme, međutim, u skladu s filozofijom novog doba, koja diktira okrenutost ka lokalnom, domaćem, organskom i prirodnom, ono što karakterizira većinu izvođača je – skromnost, u zahtjevima, kao i u željama.

Planetarno poznati bend Guns N’ Roses se u skladu sa svojim statusom zvijezda i dalje drže određenog standarda u zahtjevima kojeg se ne odriču. Tako je za sastav i njihovu pratnju prije samog nastupa potrebno obezbediti 252 ručnika, kiropraktičara i masera, kao i fini toaletni papir, što je naglašeno kao veoma važno. S obzirom da članovi benda vole vježbati, potrebna im je i posebna prostorija za vježbanje, kao i četiri medicinske boce sa kisikom. Pošto se Gunsi prije nastupa vole opustiti uz prigodnu atmosferu, Axl i ekipa su u prostoriji u backstage tražili crne zavese, crne stolnjake, kao i po osamnaest crvenih i belih ruža.

Za razliku od Gunsa, pop legende New Order uprkos velikoj popularnosti ne traže puno. Njima je važno da imaju dobar izbor sendviča, domaće pivo, kao i neko kvalitetno lokalno crno i bIJelo vino i domaću juhu za ručak. Stav da je domaće i najbolje imaju i australski Wolfmother, koji su također izrazili želju da probaju lokalno vino i pivo, a od „čudnijih“ ističe se njihov zahtjev za lokalnom poznatom osobom s kojom bi se družili.

Pristalica „new-age“ filozofije je svakako Erykah Badu, koja kao veganka ima specifične zahtjeve u ishrani bez mlijeka, mesa, plodova mora, a kao omiljenu hranu ističe različite vrste luka, grah, špinat, soju, zrelo voće i povrće. U njenom rideru nigdje se ni ne spominje alkohol, za razliku od benda Gossip, čija lista, kad je u pitanju piće, je podugačka. Članovi sastava su pravi hedonisti i zahtjevaju čitav niz žestokih pića, piva, cigareta, energetskih pića koja će sa svim tim mješati, te nije ni čudo što je na listi i vitamin C, koji im je vjerojatno potreban da bi se sutradan okrijepili.

Svakako jedan o zanimljivijih ridera imaju i Hercules and Love Affair. S obzirom da paze na budžet organizatora naglasili su da im je potreban ne previše skup šampon, regenerator i gel za tuširanje, kao i 6 crnih pari čarapa. Šta će sastav popiti i pojesti ovisi od dana kad nastupaju, te je petak rezerviran za vodku i ribu. Pošto se planiraju smucati po festivalu, tražili su i šaku tokena, 6 limeta, 6 limuna, svježu mentu i shaker. Ako ih sretnete negdje usput, tražite da vam smućkaju koktel!

ULAZNICE
U ponudi se nalaze ulaznice i paketi za Exit Festival:
Festivalska ulaznica po redovitoj cijeni od 555 kn.
Premium paket (za nove kupcce) koji uključuje festivalsku ulaznicu, prijevoz I mjesto u kampu po cijeni od 895 kn, odnosno 745 kn za kupce iz Osijek.
Jednodnevne ulaznice: četvrtak, petak ili nedjelja po 245 kn, dok je cijena za subotu 260 kn.
Kamp po cijeni od 190 kn.

Službena prodajna mjesta u Hrvatskoj su:
Dallas Music Shop, Teslina 14, Zagreb
AVE Fasion Store, Portanova, Svilajska 31a, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik

Objavljeno 11.06.2012.

Vremeplov

Mislim da živimo u dosta, kako da se izrazim, deideologiziranom vremenu. To mora biti jasno, sve je bruto i neto, sve je zabava.
Mile Kekin (Hladno pivo)