Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

R.I.P. Chris Cornell

R.I.P. Chris CornellChris Cornell, glavni pjevač bendova Soundgarden i Audioslave, umro je 17.05.2017.u dobi od 52 godine. Medicinski istražitelj potvrdio je da je Cornellova smrt bila samoubojstvo.

Brian Bumbery, Cornellov predstavnik, nazvao je pjevačevu smrt ”iznenadnom i neočekivanom” i rekao da su njegova žena i obitelj šokirani.

U četvrtak 19.05., ured Wayne County Medical Examiner’s potvrdio je kako se radi osamoubojstvu vješanjem.

Cornell je pronađen mrtav u kupaonici svoje sobe u hotelu MGM Grand Detroit, nakon što je Cornellova supruga zamolila obiteljskog prijatelja da provjeri što je s njim.

Cornell je bio na turneji sa Soundgardenom i na Twiteru pisao o rasprodanom koncertu koji je bend održao u Detroitu samo nekoliko sati prije smrti.

Soundgarden je bio dio pacifičke sjeverozapadne grunge scene krajem osamdesetih i ranih 1990.zajedno s bendovima kao što su Nirvana i Pearl Jam.

Cornell je snimio album 1991. pod nazivom „Temple of the Dog“. Kao i Nirvana, Soundgarden je prvi put potpisao za indy kuću Sub Pop a uskoro je snimljen i veliki hit „Black Hole Sun“.Bend je prodao više od 10 milijuna albuma samo u SAD-u, a nominirani su za devet Grammy nagrada, osvojivši dva. Prestali su sa radom 1997. godine, ali su reformirani u 2010. Godini. Njihov najnoviji album bio je „King Animal“ 2012, a tijekom prošle godine radili su na novim pjesmama.

Nakon raspada Soundgarda, Cornell je snimio solo album, te osnovao supergrupu Audioslave, sastavljenu od bivših članova grupe Rage Against the Machine.

Cornell je također snimio singl „You Know My Name“ sa skladateljem Davidom Arnoldom, koji je upotrijebljen kao tema za film „James Bond“ iz 2006 „Casino Royale“.

Chris se borio protiv ovisnosti o drogama i alkoholu, išao je na rehabilitaciju 2003. godine i od tada jer bio trijezan.

U 2012. godini on i njegova druga supruga Vicky otvorili su zakladu koja radi s nezbrinutom, siromašnom i zapostavljenom djecom koja se suočavaju sa siromaštvom i beskućništvom. Par je imao dvoje djece, Tonija i Christophera Nicholasa; Cornell je također imao kćer s prvom suprugom i bivšom menđericom Susan Silver.

U Hrvatskoj je premijerno nastupio 14.04 2016. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog promovirajući studijski album ”Higher Truth”.

Objavljeno 19.05.2017.

Vremeplov

Kažu da živim brzim životom. Možda mi se samo sviđa brz način života. Ne bih ga se odrekao za ništa na svijetu. Neće trajati zauvijek, ali uspomene hoće.
Dennis Wilson (The Beach Boys)