Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Riverside u Močvari!

Riverside u Močvari!Najautentičniji zvuk nekog rock’n’roll podžanra i moderne glazbe uopće, ne tako rijetko, dolazi iz zemalja koje se ne nalaze na globalnoj mapi rock’n’roll industrije.

Upravo zbog geografske izoliranosti, a i zbog društveno-kulturne različitosti u odnosu na Ameriku ili Veliku Britaniju, rock’n’roll bendovi iz drugih dijelova Europe/svijeta često zvuče autentičnije i iskrenije nego li sami originali tj. prijestolonasljednici spomenutog žanra.

Odličan primjer je vrhunski poljski progressive rock’n’roll bend Riverside koji će nastupiti 05. 06 u klubu Močvara.

Prije nešto više od deset godina, prijatelji Mariusz Duda, Piotr Grudziński, Piotr Kozieradzki i Jacek Melnicki u to vrijeme svirajući u heavy metal i death metal bendovima, pronalaze zajednički interes u eksperimentiranju s progressive rock’n’roll glazbom. S obzirom da dolaze iz metal miljea, progressive rock’n’roll koji kreću stvarati dobiva inovativnu višedimenzionalnost, što je rezultiralo jedinstvenim energičnim zvukom. Ljubitelji The Mars Volte, Dream Syndicatea i Toola sigurno neće ravnodušno reagirati na zvuk Riversidea jer se upravo glazbena filozofija spomenutih bendova jasno osjeća u njihovom izričaju, dodatno prožetim dark metal estetikom i atmosferičnim psihodeličnim rock’n’roll pejsažima.
Treba istaknuti da je najveći adut Riversidea upravo live nastup kada izravno, bez kompromisa, potpuno posvećeno i iskreno na publiku prenose svoj bunt i odgovor na svjetsku krizu.

Iza sebe imaju izdanih pet studijskih albuma i jedan live album, a na koncertu u Mochvari zagrebačkoj publici predstavit će materijale sa zadnjeg albuma: Shrine of New Generation Slave. Koncert u Zagrebu održava se u sklopu maratonske svjetske turneje pod nazivom New Generation Tour, što nagovještava jedan od boljih nastupa Riversidea.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 22 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 80 kn. Početak koncerta najavljen je za 21:00h.

Objavljeno 02.06.2013.

Vremeplov

Mašta je važnija od znanja.
Albert Einstein