Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rizzi Cesare - The Beatles

Rizzi Cesare - The Beatles”Ovo je samo još jedna knjiga o Beatlesima”, obeshrabrujući je komentar koji obično čuju autori koji se spremaju napisati još jednu knjigu o Beatlesima. Točno je da je o njima i njihovoj glazbi, kao i o svemu onome stoje bilo u vezi s njima - izravno ili neizravno, izbliza ili izdaleka, čak vrlo izdaleka - sve već napisano, ali je točno i to da se i dalje piše. O tome paradoksu napisane su svakojake knjige: čudne, neobične, nevjerojatne, koje prividno nemaju svoju publiku. Baš kao što je i gospodin Smith rekao za Beatlese 1. siječnja 1962.: ”Oni nemaju publiku.” Oboje su međutim ušli u povijest: on kao ”čovjek koji je odbio Beatlese ”, a oni kao najpoznatiji sastav na svijetu.

Šteta za Rolling Stonese, koji zapravo i nisu bili loši, i za sve one koji su se tada našli upleteni u najjasniju podjelu nakon podjele na dobre i loše momke: Beatlesi ili Stonesi ? Bio je to zapravo spor bez povoda, jer nitko, unutar ili izvan rocka, nije izazivao toliko oduševljenja kao Slavna četvorka. Još i danas, nakon više od trideset godina od njihove apsurdne umjetničke smrti, čini se da je vrijeme stalo, pa i sama tehnologija.
Njihove ploče prodaju se kao i nekada, danas reproducirane i na digitalnim nosačima zvuka. Njihova glazba sluša se posvuda. Još uvijek se sviraju stare single ploče. Izvorne ploče razmjenjuju se Za nevjerojatne svote. O Beatlesima se govori, oni izazivaju emocije, o njima se čita: napisane su knjige o njihovim životima, njihovoj glazbi, njihovoj umjetnosti, o porukama koje su širili, o posljedicama na moderno društvo. Postoji čak cijela knjiga o šestom srpnju 1957., manijakalna kronika o danu kada je Paul upoznao Johna: bio je to jedan od ”deset dana koji su potresli svijet”.

Cijena: 150,00 kn
Internet cijena: 120,00 kn
Format: 25.00
ISBN: 953-226-045-5
Broj stranica: 122
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2004
Izdavač: Mosta, Zagreb

Link: www.superknjizara.hr

N/A

Objavljeno 21.08.2006.

Vremeplov

Nakon sastanaka u nekoliko hrvatskih diskografskih kuća, saznali smo da bi, osim što bi nam potpisivanje za njih oduzelo dobar dio autorskih prava na naše pjesme, što je samo po sebi nebuloza, promocijski dobili manje nego načinom koji smo sami odabrali. Ovo su, vjerovali ili ne, riječi direktno iz usta ljudi koji su nam nudili diskografski ugovor.
Borjan B. (The Orange Strips)