Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rizzi Cesare - The Beatles

Rizzi Cesare - The Beatles”Ovo je samo još jedna knjiga o Beatlesima”, obeshrabrujući je komentar koji obično čuju autori koji se spremaju napisati još jednu knjigu o Beatlesima. Točno je da je o njima i njihovoj glazbi, kao i o svemu onome stoje bilo u vezi s njima - izravno ili neizravno, izbliza ili izdaleka, čak vrlo izdaleka - sve već napisano, ali je točno i to da se i dalje piše. O tome paradoksu napisane su svakojake knjige: čudne, neobične, nevjerojatne, koje prividno nemaju svoju publiku. Baš kao što je i gospodin Smith rekao za Beatlese 1. siječnja 1962.: ”Oni nemaju publiku.” Oboje su međutim ušli u povijest: on kao ”čovjek koji je odbio Beatlese ”, a oni kao najpoznatiji sastav na svijetu.

Šteta za Rolling Stonese, koji zapravo i nisu bili loši, i za sve one koji su se tada našli upleteni u najjasniju podjelu nakon podjele na dobre i loše momke: Beatlesi ili Stonesi ? Bio je to zapravo spor bez povoda, jer nitko, unutar ili izvan rocka, nije izazivao toliko oduševljenja kao Slavna četvorka. Još i danas, nakon više od trideset godina od njihove apsurdne umjetničke smrti, čini se da je vrijeme stalo, pa i sama tehnologija.
Njihove ploče prodaju se kao i nekada, danas reproducirane i na digitalnim nosačima zvuka. Njihova glazba sluša se posvuda. Još uvijek se sviraju stare single ploče. Izvorne ploče razmjenjuju se Za nevjerojatne svote. O Beatlesima se govori, oni izazivaju emocije, o njima se čita: napisane su knjige o njihovim životima, njihovoj glazbi, njihovoj umjetnosti, o porukama koje su širili, o posljedicama na moderno društvo. Postoji čak cijela knjiga o šestom srpnju 1957., manijakalna kronika o danu kada je Paul upoznao Johna: bio je to jedan od ”deset dana koji su potresli svijet”.

Cijena: 150,00 kn
Internet cijena: 120,00 kn
Format: 25.00
ISBN: 953-226-045-5
Broj stranica: 122
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2004
Izdavač: Mosta, Zagreb

Link: www.superknjizara.hr

N/A

Objavljeno 21.08.2006.

Vremeplov

Ono što me razbjesni je kada mi sedam ili osam svinja iz diskografske kuće govori što da obučem.
Sinead O’Connor