Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rođendanski etno koncert Dunje Knebl

Rođendanski etno koncert Dunje Knebl Početak proljeća Močvara otvara jednim velikim rođendanskim koncertom. To će biti ”etno za sve generacije”...

Dunja Knebl je pripremila cjelovečernji rođendanski program za 23.03. gdje će svi okupljeni moći uživati u pjesmi, kratkom filmu, Dunjinoj osobnoj priči, gostovanju raznih glazbenika, u finim etno zalogajčićima, etno torbicama, u svirci Dunje & Kololire i u još mnogo, mnogo toga...

Više od dvadeset godina Dunja otkriva prelijepe, skoro zaboravljene, prašinom pokrivene pjesme. Ona je jedna od najpredanijih istraživačica hrvatskog glazbenog tradicijskog stvaralaštva, osoba koja uporno pronalazi drevne i zaboravljene pjesme te ih prenosi dalje, šireći ih u novim prostorima i vremenima.

Dunja ih na svoj način izvodi, i ponovno im daje život pjevajući ih, učeći nas davnim melodijama i stihovima. Uči nas ponovno kako je to zajedno pjevati, družiti se uz pjesmu i jednostavno uživati.

Sve smo to iskusili na njenim višegodišnjim etno druženjima i radionicama, a ova velika rođendanska večer će biti jednako tako posebna i drugačija od svega ostalog.

Dunja je do sada izdala trinaest albuma, dobitnica je mnogih nagrada, sudjelovala je na brojnim kompilacijama i objavila pet albuma s tradicionalnim pjesmama iz zemalja gdje je provela mladost (Indonezija, Amerika, Rusija....), i njih imamo priliku slušati na Bandcampu.

Dunja je i autorica zanimljive monodrame “Zašto sam postala javna pjevačica s 47 godine ili strah od kloniranja” kao i predstave - mjuzikla ”Oj ti tožni človek” sastavljene od tradicionalnih pjesama mračnog tona, gdje su sudjelovali i polaznici Dunjinih etno radionica.

Objavljeno 22.03.2016.

Vremeplov

Sve se počelo linkati u jedan junk space. Tako danas funkcioniraju i mediji. To je čisti impresionizam. Toliko te informacija buba, a ni u šta nemaš vremena ući dublje. I onda ti se sve u istom sloju linka – rat u Iraku, Britney Spears, eto ti Ive Sanadera, Justina Timberlakea, Miše Kovača, sve je to jedan kupus koji se hiperlinka.
Vlado Bulić, književnik i kolumnist