Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Roisin Murphy (Moloko) - Mala mliječna ruža

Roisin Murphy (Moloko) - Mala mliječna ružaRoisin Murphy (Róisín: mala ruža) dolazi porijeklom iz Irske, a još kao dijete seli se u Manchester, Englesku. Dok nije srela Marka Brydona, sa kojim se osnovala duet Moloko, pjevala je, ili možda bolje rečeno, vrištala kao vodeći vokal jednog eksperimentalnog banda iz Manchestera naziva ’And Turquoise Car Crash The’ . Veliku inspiraciju Roisin je našla u karizmatičnoj pjevačici Sonic Youtha, Kim Gordon.

Sa Markom Brydonom (koji je i u privatnom životu bio njen partner) osnovala je duet Moloko koji je tijekom godina rada zaslužan za 4 uspješna studijska izdanja; ’Do You Like My Tight Sweater?’ (1995), ’I Am Not A Doctor’ (1998), ’Things To Make & Do’ (2000) i ’Statues’ (2003). Ime su uzeli iz kultnog filma ”Paklena naranča” Anthonyja Burgessa gdje Alex sa svojim ’drugovima’ pije samo mlijeko, odnosno ’moloko’ na ruskom jeziku. Moloko je odudarao od cijele glazbene scene kombinirajući trip-hop, dance, elektroniku, pop, rock i mnogo drugih žanrova, te su u 8 godina djelovanja držali kultni status.

Nakon 11 godina pisanja, produciranja i turneja kao dio Moloka, Roisin je 2004. godine počela raditi na svom solo projektu sa majstorom elektronike, producentom Matthewom Herbertom. Iznimno hvaljen album ’Ruby Blue’ izdan je u ljeto 2005., a iduće godine pojavio se na soundtracku popularne američke serije ’Grey’s Anatomy’ .

Roisin je snimila najnoviji album, prvi singl ’Overpowered’ izlazi u srpnju 2007., a cijeli album rezultat je suradnje sa nekim od vodećih imena glazbene industrije kao što je londonski Drum’n’bass majstor i DJ Paul Dolby poznatiji pod pseudonimom Seiji ili recimo članovi Groove Armade. Drugi singl novog albuma ’Let Me Know’ izlazi u listopadu ove godine, a treći očekujemo početkom 2008.

Roisin Murphy svirati će na VIP stageu na Vip INmusic festivalu isti dan kada i Sonic Youth. Osim svojih novih pjesama, Roisin će na Vip INmusicu izvoditi i neke od najvećih hitova Moloka kao što je ”Sing It Back”.

Link: www.roisinmurphy.comAna Varljen

Objavljeno 11.08.2007.

Vremeplov

Ljubav je jača od pravde.
Sting